Obiceiul de a minti are efecte nocive asupra sanatatii, arata un numar tot mai mare de studii.
Ceea ce e mai grav este faptul ca obiceiul de a minti poate dauna serios sanatatii.
Minciunile dau nastere altor minciuni, iar stradania de a face credibile povestile inventate mareste considerabil nivelul de stres, cu efecte nocive pe termen lung. Anxietatea si stresul sporesc cu 27% riscul unui atac de cord, arata un studiu realizat la Columbia University.
Minciunile creeaza o senzatie de greutate, de apasare, care ii poate impiedica pe oameni sa fie activi, (de exemplu, sa faca sport) arata un alt studiu, intreprins la Stanford University. În mod ciudat, aceste ganduri activeaza zonele cerebrale asociate cu perceptia si vazul in acelasi mod in care sunt activate atunci cand omul chiar poarta o greutate fizica.
Minciunile afecteaza relatiile, somnul si alte aspecte ale vietii care, odata tulburate, au repercusiuni asupra sanatatii. Un studiu realizat de cercetatorii de la University of Notre Dame arata ca participantii care fusesera instruiti sa evite constient minciunile au raportat ca relatiile lor se imbunatatisera, ca dormeau mai bine, resimteau mai putina tensiune si sufereau mai putin de dureri de cap si dureri in gat.
Sursa: descopera.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro