Nu exista roman care sa nu fi mancat cel putin o data in viata pufuleti. Insa desi multi cred ca acestia reprezinta o gustare sanatoasa, adevarul este de fapt altul.
Potrivit medicului nutritionist Mencinicopschi, pufuletii fac parte din categoria snacksuri, care ar trebui interzise cu precadere, mai ales copiilor, nu doar adultilor, din cauza lipsei de nutrienti.
Pufuletii se obtin prin expandarea fainei de porumb, la care se adauga si glucide ce ii ridica indicele glicemic, dar si numarul de calorii – 224 kcal/ 30 g de pufuleti, mai anunta specialistul. De asemenea, pufuletii contin si aditivi alimentari ce pot cauza dificultati de concentrare, dar si colorantul tatrazina, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care il contin pufuletii nu ar trebui trecut cu vederea, ci si acest produs ar trebui limitat.
Pe langa aceste ingrediente ce nu ar trebui sa isi aiba locul in dieta copiilor – in fapt, a niciunui om – ar trebui sa ne mai punem semne de intrebare si cand vine vorba de provenienta malaiului din care se fac pufuletii: exista mari sanse ca acesta sa fie de tipul modificat genetic, iar pretul redus al produsului nu face decat sa admita acest fapt.
Uleiul vegetal folosit la temperaturi inalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, insa si acesta poate avea unele probleme), iar pufuletii se fac prin expandare, iar asta inseamna
Sursa: Wowbiz.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro