Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!
Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Chef Doru Serban iti dezvaluie unul dintre secretele sale in materie de desert.

 

Ingrediente
220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele
Cum se face
Puneti ciocolata la topit la bain marie.
Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor. Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.
Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.
Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel.
Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.
Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.
Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.
Sursa: ziare.com

Ingrediente

220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele

Cum se face

Puneti ciocolata la topit la bain marie. Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor.

Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.

Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.

Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel. Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.


Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.

Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.


Sursa: ziare.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

5 zodii ale căror relații se îmbunătățesc semnificativ în octombrie 2024

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Horoscop zilnic, 26 septembrie 2024: O zodie se confruntă cu probleme în plan financiar. Trebuie să înceapă să economisească

Dana Rogoz, dezvăluiri din viața de familie! Cum reușește actrița să păstreze flacăra iubirii aprinsă cu soțul său? „Ne-am dat seama că și pentru mine și pentru Radu contează foarte mult.”

Giuly, ceartă aprigă cu Bianca: "Ești falsă!" Robert intervine și o pune la punct pe iubita lui. Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies