Uleiul de masline ajuta la vindecarea bolilor de inima!  Uite de ce trebuie sa il consumi

Uleiul de masline ajuta la vindecarea bolilor de inima!  Uite de ce trebuie sa il consumi
Uleiul de masline ajuta la vindecarea bolilor de inima!  Uite de ce trebuie sa il consumi

O dieta saraca in grasimi nu are acelasi efect pozitiv asupra sanatatii, spun cercetatorii

Un sfert din populatia lumii sufera de obezitate si hipertensiune arteriala.

Un studiu a constatat ca o dieta mediteraneana bazata pe fructe, legume, peste, cereale integrale si ulei de masline sau nuci, reduce obezitatea si glucoza din sange- ambele simptome ale sindromului metabolic. Daca urmam o dieta saraca in grasimi nu avem aceleasi efecte.

Sindromul metabolic afecteaza un sfert din populatia adulta a lumii si este o combinatie de hipertensiune arteriala, diabet zaharat si obezitate, care expun  pacientii cu risc mai mare de boli de inima la accidente vasculare cerebrale.



Cercetatorii spanioli au studiat aproape 5800 persoane  cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 ani care sufereau de boli de inima de aproape cinci ani.

Participantii au fost impartiti in trei grupuri: primul grup a tinut o dieta mediteraneana suplimentata cu ulei de masline extra virgin, al doilea grup a urmat o dieta mediteraneana suplimentata cu nuci si un al treilea grup a tinut o dieta saraca in grasimi.


Cercetatorii au descoperit ca ambele grupuri care au urmat diete mediteraneene au scazut nivelul de obezitate si de zahar din sange in perioada de studiu.

Remarcabil, in timp ce 64% dintre participanti au avut sindrom metabolic la inceputul studiului, mai mult de un sfert nu mai avut simptome dupa ce au urmat dieta.

"Pentru ca nu au existat in grup diferente de pierdere in greutate sau a consumului de energie, schimbarea este probabil atribuita diferentei dintre diete.
"
a declarat principalul autor al studiului Dr. Jordi Salas-Salvado, de Universitatea Rovira i Virgili si Spitalul Universitar de Sant Joan de Reus.

Se crede ca proprietatile anti-inflamatorii si antioxidante ale uleiului de masline, nucile, fructele si legumele din dieta mediteraneena ar putea ajuta in reducerea riscului de diabet de tip 2.


Sursa: www.dailymail.co.uk

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies