Este sezonul dolvecilor, asa ca te invitam sa prepari aceasta reteta foarte sanatoasa.
Dovleacul este fructul acestei toamne si este bogat in nutrienti. Fiecare portie din acest mic dejun contine 85% din doza zilnica recomandata de vitamina A, care iti ajuta vederea si iti scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
Alege intotdeauna lapte cu grasimi, insa in portii mici. un nou studiu il compara cu cel fara grasimi si arata ca are mai multi acizi grasi omega-3.
Alege sirop de artar 100% natural, ceea ce inseamna ca nu are ingrediente artificiale si zaharuri adaugate. O lingura din acest tip de sirop are 50 de calorii.
Alege nuci, in special nuci pecan. Sunt pline de flavonoizi care iti scad riscul de boli de inima si scad colesterolul "rau".
O portie din aceste clatite este mult mai saraca decat o portie de clatite din restaurante.
O cana de dovleac taiat marunt
2 cani de faina de naut
2 oua
Jumatate de lingura de nucsoara
Jumatate de lingura de scortisoara
1 lingura de zahar brun
2 linguri de praf de cop
1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 cana de lapte integral
1 lingura de ulei de cocos
4
linguri de ulei de artar organic
1 lingura de nuci pecan maruntite
Bate dovleacul cu faina, ouale, nucsoara, scortisoara, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si laptele. Incalzeste uleiul intr-o tigaie l foc mediu. pune un sfert de cana de aluat in tigaie. Intoarce clatita cand marginile arata gatite si fac bule. Gateste pe parte opusa timp de doua minute. Fa pana la 16 clatite.
Serveste cu sirop si nuci pecan.
Porii: 4
Calorii per portie: 370
10g grasime, 54g carbohidrati, 500mg sodiu, 8g fibre, 16g proteine
Dovleacul este fructul acestei toamne si este bogat in nutrienti. Fiecare portie din acest mic dejun contine 85% din doza zilnica recomandata de vitamina A, care iti ajuta vederea si iti scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
Alege intotdeauna lapte cu grasimi, insa in portii mici. un nou studiu il compara cu cel fara grasimi si arata ca are mai multi acizi grasi omega-3.
Alege sirop de artar 100% natural, ceea ce inseamna ca nu are ingrediente artificiale si zaharuri adaugate. O lingura din acest tip de sirop are 50 de calorii.
Alege nuci, in special nuci pecan. Sunt pline de flavonoizi care iti scad riscul de boli de inima si scad colesterolul "rau".
O portie din aceste clatite este mult mai saraca decat o portie de clatite din restaurante. O cana de dovleac taiat marunt
2 cani de faina de naut
2 oua
Jumatate de lingura de nucsoara
Jumatate de lingura de scortisoara
1 lingura de zahar brun
2 linguri de praf de cop
1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 cana de lapte integral
1 lingura de ulei de cocos
4 linguri de ulei de artar organic
1 lingura de nuci pecan maruntite
Bate
dovleacul cu faina, ouale, nucsoara, scortisoara, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si laptele. Incalzeste uleiul intr-o tigaie l foc mediu. pune un sfert de cana de aluat in tigaie. Intoarce clatita cand marginile arata gatite si fac bule. Gateste pe parte opusa timp de doua minute. Fa pana la 16 clatite. Serveste cu sirop si nuci pecan.
Portii: 4
Calorii per portie: 370
10g grasime, 54g carbohidrati, 500mg sodiu, 8g fibre, 16g proteine Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro