Conform unui nou studiu, daca stii sa gatesti cartofii in mod corect, ar putea sa nu te mai ingrase.
Cartofii au o reputatie proasta din cauza unui singur lucru: au un indice glicemic ridicat. Insa o noua cercetare publicata in "Journal of the American College of Nutrition" iti arata ca poti manca alimente cu un indice glicemic ridicat si poti pierde kilogramele in plus.
Pentru studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea din California si Institutul de Tehnologie din Illinois au repartizat trei diete de slabire intr-un grup de 90 de femei si barbati supraponderali.
O dieta avea putine calorii insa permitea alimente cu indice glicemic ridicat, una avea putine calorii si putine alimente cu indice glicemic ridicat, una care nu limita consumul de calorii si alimente cu indice glicemic ridicat.
Apoi, oamenii de stiinta au dat celor trei grupuri cartofi rosiatici si rosii, retete sanatoase pentru a-i prepara si instructiuni pentru a manca intre cinci si sapte portii pe saptamana.
La sfarsitul celor 12 saptamani de studiu, toate cele trei grupuri au pierdut greutate, inclusiv cel fara restrictii, chiar daca participantii au mancat mai multi cartofi
Un argument al cercetatorilor ar putea fi ca un cartof este bogat in fibre si are in jur de 110 calorii daca este preparat intr-un mod sanatos. Un singur cartof contine 620 grame de potasiu, 45% din doza zilnica recomandata de vitamia C, 0 grasimi, sodiu si colesterol.
Sursa: womenshealthmag.com
Cartofii au o reputatie proasta din cauza unui singur lucru: au un indice glicemic ridicat. Insa o noua cercetare publicata in "Journal of the American College of Nutrition" iti arata ca poti manca alimente cu un indice glicemic ridicat si poti pierde kilogramele in plus.
Pentru studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea din California si Institutul de Tehnologie din Illinois au repartizat trei diete de slabire intr-un grup de 90 de femei si barbati supraponderali.
O dieta avea putine calorii insa permitea alimente cu indice glicemic ridicat, una avea putine calorii si putine alimente cu indice glicemic ridicat, una care nu limita consumul de calorii si alimente cu indice glicemic ridicat.
Apoi, oamenii de stiinta au dat celor trei grupuri cartofi rosiatici si rosii, retete sanatoase pentru a-i prepara si instructiuni pentru a manca intre cinci si sapte portii pe saptamana.
La sfarsitul celor 12 saptamani de studiu, toate cele trei grupuri au pierdut greutate, inclusiv cel fara restrictii, chiar daca participantii au mancat mai multi cartofi
Un argument al
cercetatorilor ar putea fi ca un cartof este bogat in fibre si are in jur de 110 calorii daca este preparat intr-un mod sanatos. Un singur cartof contine 620 grame de potasiu, 45% din doza zilnica recomandata de vitamia C, 0 grasimi, sodiu si colesterol.
Sursa:
womenshealthmag.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro