Studii ample au demonstrat faptul ca prin consumul de broccoli si a altor legume crucifere se poate diminua considerabil riscul dezvoltarii de celule canceroase.
Insa un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a dezvaluit ca asocierea dintre broccoli si alte alimente sau condimente bogate in substanta numita myrosinaza – o enzima deosebit de importanta in lupta impotriva cancerului, gasita in special in broccoli – sporeste semnificativ beneficiile anti-cancerigene.
Pentru a beneficia de efectele anticancer ale broccoli-ului la maxim, asezonati-l cu alte alimente precum germeni de broccoli, boabe de mustar, sau ridichi. La fel de eficiente sunt varza, conopida sau orice alte alimente din familia cruciferelor.
“Cu cat e mai iute, cu atat e mai bine,inseamna ca este mai eficient.” afirma Elizabeth Jeffrey,membra a echipei de studiu.
In esenta, alimentele numite mai sus reactioneaza cu substantele prezente in broccoli, fie el in stare cruda sau procesat termic pentru a produce mai mult sulforan (abbr. SF-oligo element bogat in sulf ce prezinta proprietati antiinflamatorii, anticancer si antimicrobiale) ceea ce nu se traduce numai printr-o cantitate marita de sulforan in sange dar si printr-o perioada mult mai mare de timp in care acesta ramane in sange pentru a lupta impotriva celulelor bolnave.
Adaugarea de myrozinaza in ecuatie duce la o digestie imbunatatita deoarece substantele anticancer sunt absorbite mult mai repede in sange – absorbtia incepe inca din intestinul subtire – si este realizata mult mai eficient.
Sursa: viataverdeviu.ro
Insa un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a dezvaluit ca asocierea dintre broccoli si alte alimente sau condimente bogate in substanta numita myrosinaza – o enzima deosebit de importanta in lupta impotriva cancerului, gasita in special in broccoli – sporeste semnificativ beneficiile anti-cancerigene.
Pentru a beneficia de efectele anticancer ale broccoli-ului la maxim, asezonati-l cu alte alimente precum germeni de broccoli, boabe de mustar, sau ridichi. La fel de eficiente sunt varza, conopida sau orice alte alimente din familia cruciferelor. “Cu cat e mai iute, cu atat e mai bine,inseamna ca este mai eficient.” afirma Elizabeth Jeffrey,membra a echipei de studiu.
In esenta, alimentele numite mai sus reactioneaza cu substantele prezente in broccoli, fie el in stare cruda sau procesat termic pentru a produce mai mult sulforan (abbr.
SF-oligo element bogat in sulf ce prezinta proprietati antiinflamatorii, anticancer si antimicrobiale) ceea ce nu se traduce numai printr-o cantitate marita de sulforan in sange dar si printr-o perioada mult mai mare de timp in care acesta ramane in sange pentru a lupta impotriva celulelor bolnave.
Adaugarea de myrozinaza in ecuatie duce la o digestie imbunatatita deoarece substantele anticancer sunt absorbite mult mai repede in sange – absorbtia incepe inca din intestinul subtire – si este realizata mult mai eficient.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro