Aceasta este cea mai rapida reteta de placinta. Alina Laufer iti spune ce ai de facut.
Ingrediente
2 foi aluat de foietaj
1 kg dovleac
8-10 linguri de zahar
1 lingura de scortisoara
100 g nuca tocata
1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare
Radeti dovleacul si amestecati-l cu 2 linguri de zahar. Lasati-l la scurs aprox 15 min, puneti restul de zahar, zaharul vanilat, nuca si scortisoara.
Tapetati masa de lucru cu faina, intindeti prima foaie, umpleti-o cu jumatate din cantitatea de dovleac, rulati-o cu grija si asezati-o intr-o tava in care ati pus hartie de copt.Procedati la fel si pt a doua foaie.
Coaceti la foc potrivit timp de 40-45 de min. Taiati dupa ce se raceste.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro