Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta

Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta
Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta

Daca dovleacul este pe lista de alimente pe care le consumi frecvent toamna, trebuie sa incerci aceasta reteta delicioasa!

 

Ingrediente:
Un dovleac
Ulei de masline
Fulgi de ardei iute (chili)
Sare si piper
O ceapa alba taiata felii subtiri
70 ml de otet din cidru de mere
30 g de sirop de artar
Paine feliata
60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)
Frunze de menta taiate marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.
Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.
Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.
Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.
Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.
Sursa smittenkitchen.com

Ingrediente:

Un dovleac

Ulei de masline

Fulgi de ardei iute (chili)

Sare si piper

O ceapa alba taiata felii subtiri

70 ml de otet din cidru de mere

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

30 g de sirop de artar

Paine feliata

60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)

Frunze de menta taiate

marunt

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.

Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.

Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.

Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.

Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.

Sursa smittenkitchen.com

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies