Foarte multi specialisti atrag atentia asupra rolului drojdiei de bere in combaterea unor agenti patogeni intestinali si, din acest motiv, aceasta este folosita in afectiuni intestinale rebele, precum si pentru refacerea florei intestinale.
Drojdia de bere contine zaharuri, gluten, peptide (aminoacizi), vitamine (mai ales vitaminele din grupa B, dar si D, H si E), saruri minerale, protide cu aminoacizi, fosfor, magneziu, potasiu. De asemnea este foarte bogata in vitaminele din grupa B.
Are proprietati antianemice, reconstitutive, antidiabetice, antimicrobiene, depurative, remineralizante, calmante. Datorita acestor proprietati, drojdia de bere este indicata in oboseala fizica si psihica, in agitatie si iritabilitate, dar si in intoxicatii alimentare, diabet, ficat grav bolnav.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Unul dintre cele mai importante domenii in care drojdia de bere are efecte pozitive este cel al glandelor endocrine. Drojdia de bere contribuie la reechilibrarea activitatii acestor glande si, in consecinta, la armonizarea tuturor sistemelor din organismul uman.
Sursa viataverdeviu.ro