Am intrat in sezonul racelilor. Preventia este esentiala, dar daca un virus iti ameninta sanatatea, actioneaza prompt cu vitamine, suplimente naturale si ierburi care sa-i opreasca evolutia.
Vitaminele A, D, E si C sunt toate nutrienti vitali pentru sistemul imunitar si se stie ca toate combat virusii.
Zincul si-a dovedit eficienta impotriva racelilor obisnuite si in tratarea locala a herpesului. Eficienta sa se datoreaza faptului ca poate preveni inmultirea virusului. Sistemul imunitar are nevoie de seleniu pentru a functiona corect si a produce celule albe.
Probioticele sunt intotdeauna de ajutor in mentinerea sanatatii intestinelor, mai ales atunci cand corpul sufera din cauza unor atacuri virale care afecteaza sistemul digestiv.
Usturoiul este antiviral, antifungic si antibacterian. Poti bea un tonic cu usturoi sau, daca suporti gustul, il poti mesteca crud. Nu numai ca este eficient in combaterea virusului, dar omoara orice alta infectie care incearca sa se instaleze in organism.
Echinaceea nu numai ca sprijina sistemul imunitar, dar contribuie semnificativ la reducerea gravitatii si duratei infectiilor virale.
Argintul coloidal interfereaza cu enzimele care permit virusilor (dar si bacteriilor si ciupercilor) sa foloseasca oxigen.
Flavonoidele din ceaiul verde combat infectiile virale impiedicand virusii sa patrunda in celulele gazda si inhibandu-le multiplicarea.
Desi trebuie dovedit si prin teste clinice dublu oarb, extrasul din frunza de maslin s-a demonstrat ca impiedica multiplicarea virusilor. Intr-un studiu, 115 din 119 pacienti au avut o recuperare rapida si completa dupa infectii ale tractului respirator, in timp ce 120 din 172 au avut o recuperare rapida si completa dupa infectii virale ale pielii, precum herpesul.
Studiile au aratat ca glicirizina, un compus prezent in radacina de lemn dulce, a fost mai eficienta in combaterea unor mostre de coronavirus de la pacientii cu SARS decat patru medicamente antivirale. Reduce multiplicarea virusului, absorbtia celulara si impiedica virusul sa patrunda in celule. Este folosita si in tratarea HIV.
Sursa: Viataverdeviu.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro