Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!

Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!
Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!

Toata lumea stie ca uleiul de masline este esxcelent pentru sanatate si o parte importanta din dieta mediteraneana.

 

Chiar daca se afla acum in cele mai multe bucatarii, multe persoane il folosesc gresit. Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata cu el.
1. Nu mai cumpara versiunea "light" pentru a salva calorii- Toate tipurile de ulei de masline au aceeasi cantitate de calorii si grasimi. Termenul "Light" se refera la culoarea si aroma uleiului.
2.
Nu iti mai fie frica sa gatesti cu ulei de masline extra virgin- Este adevarat ca are un punct mai scazut de ardere si ale gresimi, insa este perfect pentru a face un sote la temperaturi medii. Nu il mai folosi doar in salate.
3. Nu mai arunca uleiul care pare putin amar- Ar putea sa fie inca bun. Amareala poate indica prezenta antioxidantilor.
4. Nu il mai tine langa aragaz- Nimic nu il va face sa devina ranced mai repede decat caldura si lumina. Pastreaza-l in locuri intnecate, la temperatura camerei.
5. Nu il mai cumpara in cantitati mari- Este ideal sa folosesti uleiul in sase saptamani de la deschidere.
Sursa: Health.com

Chiar daca se afla acum in cele mai multe bucatarii, multe persoane il folosesc gresit.

Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata cu el.

1. Nu mai cumpara versiunea "light" pentru a salva calorii- Toate tipurile de ulei de masline au aceeasi cantitate de calorii si grasimi. Termenul "Light" se refera la culoarea si aroma uleiului.

2. Nu iti mai fie frica sa gatesti cu ulei de masline extra virgin-
Este adevarat ca are un punct mai scazut de ardere si ale gresimi, insa este perfect pentru a face un sote la temperaturi medii.
Nu il mai folosi doar in salate.

3. Nu mai arunca uleiul care pare putin amar- Ar putea sa fie inca bun. Amareala poate indica prezenta antioxidantilor. 

4. Nu il mai tine langa aragaz- Nimic nu il va face sa devina ranced mai repede decat caldura si lumina. Pastreaza-l in locuri intnecate, la temperatura camerei.

5. Nu il mai cumpara in cantitati mari- Este ideal sa folosesti uleiul in sase saptamani de la deschidere.


Sursa: Health.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies