Stiai ca periuta de dinti si exfolierea te pot imbolnavi? Uite cum te poti apara impotriva bacteriilor ascunse din viata ta!

Stiai ca periuta de dinti si exfolierea te pot imbolnavi? Uite cum te poti apara impotriva bacteriilor ascunse din viata ta!
Stiai ca periuta de dinti si exfolierea te pot imbolnavi? Uite cum te poti apara impotriva bacteriilor ascunse din viata ta!

Ti-e frica de bacterii si ai face orice ca sa scapi de ele? Faci parte din categoria de oameni care umbla cu dezinfectantul de maini dupa ei?Ar fi bine sa citesti asta!

Stiai ca in casa ta se ascund milioane de bacterii care te pot imbolnavi si de care habar nu aveai? Poti sa faci curatenie si sa deinfectezi totul in fiecare zi, cu siguranta nu te-ai gandit ca periuta ta de dinti sau burete de baie pot fi foarte daunatoare! Iata care sunt cele 10 lucruri si obiceiuri care te pot umple de bacterii:

1. In periuta de dinti se gasesc foarte multe bacterii care nu se indeparteaza prin clatire cu apa.

Pentru a scapa de ele, trebuie sa iti schimbi periuta o data la 3-4 luni, chiar si mai devreme daca ai fost bolnava, si incearca sa o pastrezi intr-un loc ferit pentru a evita contaminarea.

2. Exfolierea face foarte bine pielii, dar trebuie sa ai grija fiindca dupa acest procedeu pielea ta este mai sesibila si predispusa contaminarii fiindca stratul protector este practic indepartat. Astfel, este indicat sa renunti la buretele de baie sau sa il speli la temperaturi inalte.


3. Dupa epilarea cu ceara pielea este mai sensibila si vulnerabila. Ai grija ca pielea sa fie perfect curatata inainte de acest procedeu. Daca folosesti ceara traditionala, esti important ca spatula sa fie sterilizata la fiecare utilizare.

4. Lama de ras poate fi si ea daunatoare. Ea trebuie pastrata intr-un loc uscat, sterilizata si schimbata la fiecare 2 saptamani.


5. Poate nu iti vine sa crezi dar chiar si o baie sau un dus poate sa te umple de bacterii! Din acest motiv, dezinfecteaza-ti si curata-ti baia in fiecare saptamana.


6. Specialistii recomanda ca si peria cu care iti piepteni parul sa fie curatata si spalata periodic. Ea poate sa ascunda bacterii ce iti pot afecta scalpul.

7. Daca ai bataturi, ai mare grija la piatra cu care ti le indepartezi! Dezinfecteaz-o de fiecare data dupa ce ai utilizat-o cu otet si apa.

8. Nu mai e niciun secret ca produsele de machiaj pot sa ne dea mari batai de cap daca nu sunt de buna calitate sau sunt expirate.
O mare atentie trebuie sa acorzi si ustensilelor! Ele trebuie spalate dupa fiecare utilizare si eventual sterilizate.

9. Daca iti faci pedichiura la un salon, ai grija ca bazinul in care iti pui picioarele sa fie curat si dezinfectat.

10. MAre grija atunci cand iti tai unghiile! Ustensilele trebuie sa fie  curate si sterilizate dupa fiecare utilizare. Altfel, te poti alege cu o ciuperca de toata frumusetea!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies