Zonele in care “explodeaza” cosurile pe fata ta iti pot spune ce boala ai!

Zonele in care “explodeaza” cosurile pe fata ta iti pot spune ce boala ai!
Zonele in care “explodeaza” cosurile pe fata ta iti pot spune ce boala ai!

Nesuferitele cosuri pot fi un semn de boala. Dincolo de aspectul total neplacut al fetei invadate de acnee, dr. Michael Shapiro, dermatologul fondator al Vanguard Dermatologie sustine ca aceste eruptii te pot ajuta sa afli multe despre sanatate.

 

Specialistul a identificat cinci lucruri despre sanatate pe care cosurile ti le pot spune, in functie de aspectul si de locul in care se afla pe fata.

1. Acnee pe obraji si pe barbie. Cosurile de-a lungul obrajilor si maxilarului (zona unde barbatilor le creste barba) pot fi un indiciu al dezechilibrelor hormonale, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice, una dintre cele mai frecvente probleme de fertilitate la femeile tinere.

Asa ca e cazul sa te adresezi medicului pentru un set de analize.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Cosuri mici pe nas si obraji. Acneea rozacee este o afectiune a pielii caracterizata prin mici umflaturi rosii, de obicei gasite in partea centrala a fetei. Umflaturi sunt adesea confundate cu acneea, dar dermatologul Shapiro spune ca trebuie tratat ca un intreg si nu fiecare cos separat.

Cauza ar putea sa fie o bacterie, pori infundati, dar medicii cred ca stresul joaca un rol important in declansarea acestor cosuri. Deci nu numai o crema ar putea sa-i faca sa dispara, ci si o stare psihica buna.

3. Cosurilor dureroase in jurul nasului. Pustulele din jurul nasului pot semnala o infectie cu bacterii si nici o crema nu va avea efect. In schimb, trebuie sa va faceti o programare la medicul dermatolog, care va poate prescrie un antibiotic specific infectiei.

4. Acnee pe marginea fetei. In acest caz este foarte posibil ca eruptia sa fie cauzata de esarfe, par, bijuterii sau chiar de telefonul mobil. Doctor Shapiro spune ca a vazut numeroase cazuri, in ultimii ani, in care telefoanele au produs adevarate eruptii pe partea de obraz unde acestea sunt tinute. De asemenea, bretonul reprezinta o cauza frecventa pentru acneea de pe frunte.

5.

Acnee in perioada menstruatiei.
Daca fata “explodeaza” in fiecare luna, cu o saptamana inainte de menstruatie, cosurile sunt probabil declansate de hormoni. Dar ceea ce putini stiu este ca pilulele contraceptive ajuta foarte mult. Este bine sa discutati cu medicul dv, pentru ca sunt unele pilule special concepute pentru a controla aceste eruptii hormonale.

Sursa: shape.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies