De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!
De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

Sa ai in dulaptul de la bucatarie un borcanel cu sirop de agave nu e un moft, ci o necesitate.

 

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.
Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic.
La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.
Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea.
Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.
Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.
Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.
Sursa: Andreearaicu.ro

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.

Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic.

La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.

Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea. 


Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.

Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.

Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.

Sursa: Andreearaicu.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies