Cum sa iti pastrezi sanatatea orala ? Sunt cateva reguli de igiena care trebuiesc respectate

Cum sa iti pastrezi sanatatea orala ? Sunt cateva reguli de igiena care trebuiesc respectate
Cum sa iti pastrezi sanatatea orala ? Sunt cateva reguli de igiena care trebuiesc respectate

Zambetul nostru este deseori primul lucru pe care ceilalti il observa la noi.

Dorim sa ne asiguram ca dintii si gingiile noastre sunt sanatoase si acest lucru se poate face cu usurinta prin atentia la ceea  ce bem, ceea ce mancam si practicarea unei bune igiene dentare. Uite cateva sfaturi de top cu privire la modul in care iti poti mentine gura sanatoasa.

Foloseste ata dentara – este foarte importanta pentru mentinerea dintilor si gingiei sanatoase. Folosirea atei dentare in mod eficient va elimina bucatile mici de alimenate care raman prinse intre dinti.

Lasate intre dinti aceste resturi de alimente pot dezvolta bacterii  care in timp provoaca eroziunea smaltului dintilor. Incearca ata dentara de cateva ori pe saptamana si vei observa diferenta.

Neutralizarea acidului – guma de mestecat ajuta la curatarea dintilor mecanic prin eliminarea resturilor si stimuleaza productia de saliva care creste capacitatea de neutralizare a acidului si remineralizeaza smaltul.Asigura-te ca alegi o guma de mestecat fara zahar si eventual cu proprietati de albire a dintilor.

Mananca sanatos – exista o serie de alimente care pot ajuta la mentinerea smaltului puternic. Smaltul este similar cu osul si poate fi pastrat puternic cu ajutorul calciului, asa ca mananca cat mai mult lapte si iaurt. Consumul de floricele de porumb este de asemenea bun pentru dinti. Se pare ca actioneaza ca o periuta de dinti naturala si va elimina o parte din bacteriile daunatoare din timpul mesei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Evita zaharul – toata lumea stie ca zaharul este daunator pentru dinti. Atentie la zaharul ascuns in alimente.  Citeste intotdeauna etichetele de pe ambalajele produselor alimentare si cauta alternative cu mai putin zahar.

Clatirea gurii cu apa – apa actioneaza ca un aspirator natural si are puterea de a spala bacteriile si rezidurile ramase pe dinti dupa masa.

Apa de asemenea mentine gura hidratata, ajutand la producerea salivei.

Periaza dintii – periaza-ti dintii de cel putin doua ori pe zi. In acest mod se indeparteaza petele, placa si bacteriile de pe dinti si gingii. In plus pasta de dinti cu continut de fluor va ajuta la mentinerea smaltului pentru dinti puternici. Asigura-te ca schimbi periuta de dinti cel putin la doua-trei luni.

Foloseste apa de gura- este o modalitate foarte buna de a pastra respiratia proaspata, dar cel mai important, curata toata gura (chiar si acolo unde periuta de dinti

nu ajunge).

Lasa-te de fumat – fumatul este una dintre cele mai mari cauze de degradare a dintilor.

Evita produsele alimentare inchise la culoare – evita cafeaua, otetul balsamic si vinul rosu. Daca totusi consumi aceste produse, bea un pahar cu apa pentru a minimiza efectul lor asupra dintilor.

Fa vizite regulate stomatologului- acesta va putea examina gura si trata orice problema aparuta.

In cazul in care micile probleme nu sunt tratate la timp, acestea se vor agrava.

Sursa: www.femalefirst.co.uk



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies