Ti-e scarba de ceara din urechi? Las-o acolo, ca are rol de protectie!

Ti-e scarba de ceara din urechi? Las-o acolo, ca are rol de protectie!
Ti-e scarba de ceara din urechi? Las-o acolo, ca are rol de protectie!

Cei mai multi dintre noi folosim betigasele, dupa fiecare baie pentru a ne sterge bine si a scoate orice urma de ceara din urechi. Inainte sa punem mana pe un betisor ar trebui sa stim insa ca cercetatorii sustin ca avem nevoie de secretia neplacuta, de care toti ne dorim sa scapam.

 

Asa- zisa ceara este, de fapt, o combinatie de secretii de la exteriorul urechii, formata in special din ulei, transpiratie, par, mizerie si celule de piele moarte. Specialsitii sustin insa ca nu e cazul sa ne facem griji: este departe de a fi murdara!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sunt doua tipuri de ceara, iar genul ei depinde de genetica.

Unii au secretia uscata, in timp ce altii se plang de ceara uda, de culoarea mierii.

Cu siguranta nu stiai insa ca lichidul vascos are rol de…protectie. Impiedica factorii exteriori ca bacteriile, insectele, mizeria si apa, sa ajunga pe canalele auditive. De asemenea, ceara lubrifiaza urechea si de aceea nu resimtim mancarimi.

Ceea ce mai trebuie sa retineti este ca este foarte periculos sa va curatati urechea cu un betisor cu vata pentru ca nu faceti altceva decat sa va impingeti ceara inapoi pe canale iar asta va poate cauza probleme de sanatate.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies