Acesti melcisori cu scortisoara reprezinta o gustare perfecta sau pot constitui parte a unui mic dejun echilibrat.
Fulgii de ovaz ajuta la eliberarea constanta a energiei, iar scortisoara ajuta la o mai buna metabolizarea a energiei.
Ingrediente pentru melcisori raw cu scortisoara:
100 g fulgi de ovaz macinati
120 g migdale hidratate timp de 8 ore
20 g seminte de in macinate
100 g fulgi de cocos
1 lingurita rasa de scortisoara
100 g curmale
Frisca:
100 ml grasime de cocos
20 g zahar de cocos
Cum se obtine grasimea de cocos? Simplu: se prepara mai intai laptele de cocos prin blenduirea pulpei si apoi stoarcerea cu ajutorul unui saculet special sau cu o strecuratoare. Laptele astfel obtinut se pastreaza cel putin 4 ore la frigider, timp in care grasimea se va strange deasupra.
Modalitate de preparare
Introduceti toate ingredientele pentru rulouri in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena si lipicioasa (usor de modelat). Puneti compozitia pe folie alimentara, asezati o alta folie deasupra si cu ajutorul sucitorului intindeti o foaie de maxim 0,5 cm grosime. Indepartati folia de deasupra si rulati aceasta foaie ajutandu-va de folia ramasa.
Taiati rulouri de 3-4 cm grosime.Introduceti grasimea de cocos si zaharul in robot si procesati pana cand zaharul s-a dizolvat. Turnati aceasta frisca peste rulouri si savurati.
Sursa: viataverdeviu.ro
Fulgii de ovaz ajuta la eliberarea constanta a energiei, iar scortisoara ajuta la o mai buna metabolizarea a energiei.
Ingrediente pentru melcisori raw cu scortisoara:
100 g fulgi de ovaz macinati
120 g migdale hidratate timp de 8 ore
20 g seminte de in macinate
100 g fulgi de cocos
1 lingurita rasa de
scortisoara
100 g curmale
1 praf de sare neiodata
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
Frisca:
100 ml grasime de cocos
20 g zahar de cocos
Cum se obtine grasimea de cocos? Simplu: se prepara mai intai laptele de cocos prin blenduirea pulpei si apoi stoarcerea cu ajutorul unui saculet special sau cu o strecuratoare.
Laptele astfel obtinut se pastreaza cel putin 4 ore la frigider, timp in care grasimea se va strange deasupra.
Modalitate de preparare Introduceti toate ingredientele pentru rulouri in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena si lipicioasa (usor de modelat). Puneti compozitia pe folie alimentara, asezati o alta folie deasupra si cu ajutorul sucitorului intindeti o foaie de maxim 0,5 cm grosime.
Indepartati folia de deasupra si rulati aceasta foaie ajutandu-va de folia ramasa. Taiati rulouri de 3-4 cm grosime.Introduceti grasimea de cocos si zaharul in robot si procesati pana cand zaharul s-a dizolvat. Turnati aceasta frisca peste rulouri si savurati.
Sursa:
viataverdeviu.ro