Au bananele prea mult zahar? Hai sa aflam impreuna

Au bananele prea mult zahar? Hai sa aflam impreuna
Au bananele prea mult zahar? Hai sa aflam impreuna

Sunteti, tu sau cei dragi tie, fanii bananelor?

Este foarte usor sa iubesti bananele: sunt in coaja, sunt o gustare complet bio-degradabila si sunt foarte bune! Ce sa nu-ti placa la ele? Dar se pune intrebarea: au bananele prea mult zahar?
Dulceata bananelor si aroma lor ii pot face pe unii sa creada ca acestea au un nivel ridicat de zahar. Acest lucru nu este adevarat: bananele sunt comparabile cu alte fructe din punct de vedere al carbohidratilor.



Bananele si zaharul din sange
Persoanele cu diabet sau prediabet poate au primit sugestia de a manca doar o jumatate de banana odata. Aceasta este deoarece bananele variaza foarte mult in marime si, deci, pot avea un impact diferit asupra zaharului din sange in functie de marimea lor. O banana foarte mica (15 cm)      are 18.5 g carbohidrati, in timp ce o banana mare (20 cm) are 31 g carbohidrati.
Asa incat bananele pot face parte din dieta persoanelor cu diabet atat timp cat acestea o adapteaza in functie de dimensiunile acestora.

Alti nutrienti din banana
Bananele sunt, de asemenea, bogate in potasiu si vitamina B6, si sunt o foarte buna sursa de fibre. Potasiu este un nutrient foarte important care contracareaza cresterea tensiunii arteriale produsa de sodiu, in timp ce vitamina B6 este implicata in foarte multe procese ale metabolismului cum ar fi metabolismul proteinelor, functia imuna, si formarea hemoglobinei.

Un alt plus: un studiu din 2008 al Universitatii Uppsala din Suedia sugereaza ca un fitonutrient numit 2-pentanona, care se gaseste constant in banane, poate preveni cancerul de colon.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Concluzia
Linisteste-te: la fel ca multe alte fructe si legume, bananele contin nutrienti benefici inclusiv vitamine, minerale si fitonutrienti.

Acesta nu este, totusi, un motiv sa consumati numai banane. Ai grija sa consumi o mare varietate de alimente proaspete avand culori diferite, pentru a beneficia la maximum de efectele lor asupra organismului.

Sursa: www.dcnew.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies