11 mancaruri nesanatoase care nu iti fac chiar atat de mult rau precum credeai!

11 mancaruri nesanatoase care nu iti fac chiar atat de mult rau precum credeai!
11 mancaruri nesanatoase care nu iti fac chiar atat de mult rau precum credeai!

Toata lumea stie ca mancare de la fast-food nu e sanatoasa si ca trebuie sa evite si consumul de mancaruri hipercalorice.

Nutritionista Samantha Heller de la Centrul Medical Langone din New York sustine ca toate aceste alimente interzise nu sunt chiar atat de rele precum se spune.

1. Cartofii sunt o sursa foarte buna de vitamina C, B6 si fibre. Daca esti innebunita dupa cartofii prajiti, poti opta pentru o varianta mai usoara, cum ar fi cartofii wedges care nu sunt chiar atat de periculosi.

2. Unul de arahide- Da, o singura lingura are cel putin 200 de calorii, dar pe de alta parte contine grasimi sanatoase, esentiale pentru organism.

Alege un produs cat mai natural si consuma-l cu moderatie.

3. Untul este mult mai sanatos decat margarina. O felie de unt este permisa oricui. Moderatia este secretul.

4. Zaharul. Incearca si evita produsele rafinate, prajiturile su sucurile carbogazoase, contin o cantitate uriasa de zahar. In schimb, cateva lingurile la cafeaua de dimineata nu iti fac niciun rau. Si nici o prajitura, din cand in cand, e chiar atat de periculoasa.


5. Ciocolata calda. Incearca si preparati tu singura acest desert. Foloseste lapte degresat, cateva lingurite de cacao, putina vanilie si miere pentru gust.

6. Pizza. Daca alegi cu un blat mai subtire, cu multe legume si mai putin cascaval, pizza poate fi chiar o gustare bunicica. Incearca totusi sa nu o mananci pe toata!

7. Popcornul comercializat la cinema nu este bun, insa cel pe care ti-l faci tu acasa nu e atat de nociv.
O portie de popcorn nu iti afecteaza nici sanatatea, nici greutatea.

8. Bauturile  sportive au foarte multe zaharurile si contin multe calorii, dar daca sunt consumate dupa o activitate sportiva intensa nu reprezinta un mare pericol.

9. Carbohidratii din paine, paste, orez sau quinoa contin multe fibre si nutrienti care ajuta tranzitul intestinal si sistemul digestiv. Nu trebuie eliminati total, ci consumati cu moderatie.

10.
Branza consumata rational poate avea efecte benefice asupra organismului. Scade tensiunea, stabilizeaza nivelul zaharului din sange, te ajuta sa iti tii greutatea sub control si iti prelungeste viata.

11. Dressingul la salata. Incearca sa eviti dressingurile foarte cremease, sunt pline de grasimi nesanatoase, in rest esti libera sa iti imbunatatesti salata cu ce vrei tu.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 11 octombrie 2024. O zodie se aventurează într-o escapadă în natură!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Calendar ortodox OCTOMBRIE 2024. Cele 4 sărbatori importante ale lunii de care trebuie să ții cont neapărat

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Celil Nalçakan, care dă viață personajului Akif în serialul Totul pentru familia mea, transformare uluitoare de-a lungul celor două decenii de activitate! Iată cum arăta celebrul actor la început de carieră

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies