Semne ca ai carente de fier in organism! Nutritionistii iti spun ce trebuie sa faci

 Semne ca ai carente de fier in organism! Nutritionistii iti spun ce trebuie sa faci
 Semne ca ai carente de fier in organism! Nutritionistii iti spun ce trebuie sa faci

Te-ai confruntat vreodata cu un simptom misterios in corpul tau despre care habar nu ai de unde vine? Pana cand incepi cautarile interminabile pe internet, intrebandu-te ce se intampla, ia in calcul asta: s-ar putea sa fie maniera organismului tau de a-ti da indicii ca nu ai suficiente vitamine sau minerale.

 

Iata cinci semne pe care ti le da organismul ca iti lipsesc nutrienti importanti si iti vom spune si de unde ii poti obtine:

-         Daca te confrunti cu dureri de muschi si spasme si ti se intampla chiar si cand te misti, poate insemna ca-ti lipseste magneziul, o minerala care regleaza multe dintre functiile corpului. Sfatul specialistilor este sa mananci mai multe banane si migdale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

-         Tanjesti dupa gheata? Oricat ar suna de ciudat, nevoia de gheata este un semn al carentei de fier. Expertii nu sunt deocamdata siguri de ce, dar studii recente demonstreaza ca gheata duce la o mult dorita energie mentala care alunga starea de moleseala. Incearca sa mananci mai multa carne rosie pentru a asigura organismului cantitatea necesara de fier.

-         Daca ti se rup sau exfoliaza unghiile, este din nou vina lipsei de fier. “Este un motiv intemeiat sa consumati o friptura sau un burger”, spune un nutritionist.

-         Buzele crapate sunt inestetice si asta o stim cu totii. Dar daca ti se crapa in colturi, sa nu crezi ca poti rezolva problema cu un balsam de buze. Inseamna ca ai carente de vitamina B2 si C, si trebuie sa consumi multe fructe.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Lidia Fecioru este o bunică care își răsfață nepoții! "Eu le dăruiesc iubire necondiționată. Cu mine au voie să facă multe, ai înțeles? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies