Ai auzit de lipiciul de carne? Acesta este secretul murdar al industriei alimentare!

Ai auzit de lipiciul de carne? Acesta este secretul murdar al industriei alimentare!
Ai auzit de lipiciul de carne? Acesta este secretul murdar al industriei alimentare!

Nu este insa o noutate, acest produs fiind folosit de ceva timp.

 

O pudra alba care lipeste resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne.
Ce este “lipiciul de carne”? Cu siguranta ca nu poti sti daca il consumi si daca ii simti efectele nocive.
Te gandesti ca este o friptura de cea mai buna calitate sau un filet pe alese.
Nici expertii nu pot face diferenta. Nu se rupe acolo unde bucatile sunt lipite, asa ca nu poti sti ca nu e vorba de o bucata intreaga de carne. Nu-ti poti da seama daca este carne transata sau un colaj toxic de 20 de resturi ieftine! Bucatarii folosesc aceasta enzima lipicioasa sub forma de pudra alba pentru a amesteca carnea si trebuie sa aiba grija atunci cand o prepara sa nu inhaleze substanta!
Marii furnizori au fost surprinsi folosind acest “produs special cunoscut sub denumirea de lipici de carne” pentru a lipi portiuni ramase sau
“resturi” de carne si a le vinde ca produse de calitate. De oicei sunt folosite tot felul de resturi de la diferite animale, resturi care ar fi fost probabil aruncate sau mixate in alte alimente complet nesanatoase precum mezelurile sau micii. In unele parti ale lumii nu exista nicio reglementare in privinta lipiciului de carne, deseori fiind ambalata in supermarketuri sub denumirea de carne “procesata” sau “reprocesata”.
Pudra respectiva este facuta dintr-un agent coagulant din sange de animal (de porc de obicei) si prezinta riscul de infestare cu bacterii adunate din mai multe bucati.
Chiar daca unele firme producatoare evita sa foloseasca lipiciul de carne – transglutaminaza, exista voci printre autoritatile unor tari din occident care apara utilizarea sa, declarand ca prezentarea facuta de activistii pentru apararea drepturilor consumatorului este nedreapta si porecla de “lipici de carne” a fost aleasa pentru impactul emotional.
Sursa: Viataverdeviu.ro

O pudra alba care lipeste resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne.



Ce este “lipiciul de carne”? Cu siguranta ca nu poti sti daca il consumi si daca ii simti efectele nocive. 

Te gandesti ca este o friptura de cea mai buna calitate sau un filet pe alese. Nici expertii nu pot face diferenta. Nu se rupe acolo unde bucatile sunt lipite, asa ca nu poti sti ca nu e vorba de o bucata intreaga de carne.
Nu-ti poti da seama daca este carne transata sau un colaj toxic de 20 de resturi ieftine! Bucatarii folosesc aceasta enzima lipicioasa sub forma de pudra alba pentru a amesteca carnea si trebuie sa aiba grija atunci cand o prepara sa nu inhaleze substanta!

Marii furnizori au fost surprinsi folosind acest “produs special cunoscut sub denumirea de lipici de carne” pentru a lipi portiuni ramase sau “resturi” de carne si a le vinde ca produse de calitate.
De oicei sunt folosite tot felul de resturi de la diferite animale, resturi care ar fi fost probabil aruncate sau mixate in alte alimente complet nesanatoase precum mezelurile sau micii. In unele parti ale lumii nu exista nicio reglementare in privinta lipiciului de carne, deseori fiind ambalata in supermarketuri sub denumirea de carne “procesata” sau “reprocesata”.

Pudra respectiva este facuta dintr-un agent coagulant din sange de animal (de porc de obicei) si prezinta riscul de infestare cu bacterii adunate din mai multe bucati. 


Chiar daca unele firme producatoare evita sa foloseasca lipiciul de carne – transglutaminaza, exista voci printre autoritatile unor tari din occident care apara utilizarea sa, declarand ca prezentarea facuta de activistii pentru apararea drepturilor consumatorului este nedreapta si porecla de “lipici de carne” a fost aleasa pentru impactul emotional. 

Sursa: Viataverdeviu.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies