Suntem in Postul Craciunului si se impune o conduita speciala: alimentara si comportamentala! Legumele congelate sunt recomandate de specialisti.
Unii specialisti spun ca legumele congelate trebuie consumate in 30, maxim 60 de zile pentru a-si pastra din vitamine. Altii dau ca termen o perioada intre 8 si 12 luni. Oricum ar fi, vitaminele raman, enzimele mai dispar. Alimentele inghetate trebuie tinute la minus 20 de grade Celsius. Cele pe care le gasiti in magazine sunt legume proaspete, oparite pentru o perioada scurta si congelate la numai cateva ore dupa ce au fost culese.
Unii specialisti spun ca procedeul este atat de rapid incat legumele isi pastreaza aroma, gustul si culoarea naturala. Sunt si alimente care nu se pot congela, din cauza unui aport crescut de apa, precum ridichiile, salatele sau castravetii.
Alte voci sustin ca, ideal, este sa congelam acasa tocmai pentru a evita tratarea sau fierberea legumelor. Trebuie evitate produsele patate sau putin zdrobite. Oricare ar fi procedeul, legumele congelate pastreaza pana la 95% din proprietatile naturale.
Atentie insa, pentru ca acest procedeu nu distruge si bacteriile, asa ca alimentele trebuie spalate bine.
Specialistii mai spun ca unele legume devin chiar mai bune din punct de vedere nutritiv prin congelare. Porumbul, de exemplu, ar avea niveluri mai mari antioxidanti care ne protejeaza vederea. Mazarea ar pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C, iar spanacul are dobandi mai mult calciu.
Dupa 6-8 luni, legumele incep sa scada in vitamine.
Dar, dincolo de aportul lor nutritiv, legumele consumate in perioada Postului de Craciun in loc de carne sau alte produse animale, va vor ajuta corpul sa se regenereze mai rapid fizic si spiritual si sa elimine parte din subtantele materiale sau din energiile negative care il pot slabi.
Unii specialisti spun ca legumele congelate trebuie consumate in 30, maxim 60 de zile pentru a-si pastra din vitamine. Altii dau ca termen o perioada intre 8 si 12 luni. Oricum ar fi, vitaminele raman, enzimele mai dispar. Alimentele inghetate trebuie tinute la minus 20 de grade Celsius. Cele pe care le gasiti in magazine sunt legume proaspete, oparite pentru o perioada scurta si congelate la numai cateva ore dupa ce au fost culese.
Unii specialisti spun ca procedeul este atat de rapid incat legumele isi pastreaza aroma, gustul si culoarea naturala. Sunt si alimente care nu se pot congela, din cauza unui aport crescut de apa, precum ridichiile, salatele sau castravetii.
Alte voci sustin ca, ideal, este sa congelam acasa tocmai pentru a evita tratarea sau fierberea legumelor. Trebuie evitate produsele patate sau putin zdrobite. Oricare ar fi procedeul, legumele congelate pastreaza pana la 95% din proprietatile naturale.
Atentie insa, pentru ca acest procedeu nu distruge si bacteriile, asa ca alimentele trebuie spalate bine.
Specialistii mai spun ca unele legume devin chiar mai bune din punct de vedere nutritiv prin congelare. Porumbul, de exemplu, ar avea niveluri mai mari antioxidanti care ne protejeaza vederea. Mazarea ar pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C, iar spanacul are dobandi mai mult calciu. Dupa 6-8 luni, legumele incep sa scada in vitamine.
Dar, dincolo de aportul lor nutritiv, legumele consumate in perioada Postului de Craciun in loc de carne sau alte produse animale, va vor ajuta corpul sa se regenereze mai rapid fizic si spiritual si sa elimine parte din subtantele materiale sau din energiile negative care il pot slabi.
Sursa:
Realitatea.net Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro