E imposibil sa nu ti se fi intamplat cel putin o data sa descoperi ca ti s-au stricat legumele sau fructele in frigider.
Multi afirma ca alimentele se strica deseori foarte repede sau ca nu stiu cum sa aleaga anumite fructe – gen avocado – coapte. Uite cateva sfaturi pentru a diminua risipa de alimente.
Cum sa pastrezi salata proaspata mai mult timp
Pentru a se pastra proaspata, salata trebuie depozitata in pungi de plastic. Secretul consta in faptul ca dioxidul de carbon ajuta la pastrarea prospetimii verdeturilor.
Atentie: salata nu trebuie sa fie proaspat spalata sau umeda pentru ca va putrezi.Cel mai bine este ca salata sa fie spalata in prealabil si lasata sa se scurga apa si de-abia apoi pusa in punga de plastic.
Cum sa depozitezi bucatile de avocado taiate fara sa devina maro
Avocado este un fruct minunat, cu deosebite beneficii pentru sanatate si nu exageram cand spunem ca trebuie consumat daca nu in fiecare zi, cel putin la 2-3 zile.
Pentru cei care nu pot consuma un fruct de avocado la o masa, avem un sfat: pentru a impiedica oxidarea, pastrati jumatatea de avocado impreuna cu cateva felii de ceapa. Compusii sulfurosi din ceapa previn oxidarea si ajuta la pastrarea prospetimii pentru inca 24-48 de ore.
Cum sa distingi un fruct de avocado copt de unul necopt
O schema simpla care va va ajuta sa faceti diferenta dintre un avocado copt si unul mai putin copt astfel incat data viitoare cand faceti cumparaturi sa nu mai dati gres.
Ce faci daca ai cumparat un avocado necopt?
Simplu: ai rabdare inca 1- 2 zile si neaparat il depozitezi fie invelit in hartie de ziar sau pur si simplu alaturi de mere si banane. Atat merele cat si bananele sunt in topul fructelor care emana un gaz (etilena sau etena – supranumita ‘hormon de coacere’) care simuleaza parguirea.
Alte fructe cunoscute ca emana etena sunt caisele, smochinele si pepenele galben.
Cum sa impiedici incoltirea cartofilor
Cartofii trebuie tinuti la intuneric, in locuri racoroase si aerisite si acoperiti cu hartie de ziar impreuna cu cateva mere.Este bines a fie tinuti la intuneric, feriti de lumina, pentru a impiedica incoltirea si producerea unei substante nocive, numita solanina.Daca totusi au incoltit, li se rup mugurii si se curata intr-un strat mai gros, pentru ca solanina se depoziteaza imediat sub coaja.
Sursa: Viataverdeviu.ro
Multi afirma ca alimentele se strica deseori foarte repede sau ca nu stiu cum sa aleaga anumite fructe – gen avocado – coapte. Uite cateva sfaturi pentru a diminua risipa de alimente.
Cum sa pastrezi salata proaspata mai mult timp
Pentru a se pastra proaspata, salata trebuie depozitata in pungi de plastic. Secretul consta in faptul ca dioxidul de carbon ajuta la pastrarea prospetimii verdeturilor.
Atentie: salata nu trebuie sa fie proaspat spalata sau umeda pentru ca va putrezi.Cel mai bine este ca salata sa fie spalata in prealabil si lasata sa se scurga apa si de-abia apoi pusa in punga de plastic.
Cum sa depozitezi bucatile de avocado taiate fara sa devina maro
Avocado este un fruct minunat, cu deosebite beneficii pentru sanatate si nu exageram cand spunem ca trebuie consumat daca nu in fiecare zi, cel putin la 2-3 zile.
Pentru cei care nu pot consuma un fruct de avocado la o masa, avem un sfat: pentru a impiedica oxidarea, pastrati jumatatea de avocado impreuna cu cateva felii de ceapa. Compusii sulfurosi din ceapa previn oxidarea si ajuta la pastrarea prospetimii pentru inca 24-48 de ore.
Cum sa distingi un fruct de avocado copt de unul necopt
O schema simpla care va va ajuta sa faceti diferenta dintre un avocado copt si unul mai putin copt astfel incat data viitoare cand faceti cumparaturi sa nu mai dati gres.
Simplu: ai rabdare inca 1- 2 zile si neaparat il depozitezi fie invelit in hartie de ziar sau pur si simplu alaturi de mere si banane. Atat merele cat si bananele sunt in topul fructelor care emana un gaz (etilena sau etena – supranumita ‘hormon de coacere’) care simuleaza parguirea. Alte fructe cunoscute ca emana etena sunt caisele, smochinele si pepenele galben.
Cum sa impiedici incoltirea cartofilor
Cartofii trebuie tinuti la intuneric, in locuri racoroase si aerisite si acoperiti cu hartie de ziar impreuna cu cateva mere.Este bines a fie tinuti la intuneric, feriti de lumina, pentru a impiedica incoltirea si producerea unei substante nocive, numita solanina.Daca totusi au incoltit, li se rup mugurii si se curata intr-un strat mai gros, pentru ca solanina se depoziteaza imediat sub coaja.