Prazul este una dintre cele mai banale legume, prezenta in salate, supe si mâncaruri gatite, dar de cele mai multe ori este trecuta cu vederea la capitolul sanatate, desi aduce numeroase beneficii.
Astazi multi nutritionisti il recomanda pentru o dieta echilibrata, pentru detoxifiere, dar el aduce si alte beneficii:
1. Contine cantitati relevante din puternicul antioxidant kaempferol, care protejeaza peretii vaselor sangvine si stimuleaza regenerarea sângelui. De asemenea, alicina din praz previne formarea cheagurilor de sânge, prazul fiind, astfel, aliatul tau impotriva problemelor cardiovasculare si circulatorii.
2.
Are in compozitie polifenoli precum acid gallic, care lupta impotriva inflamatiei cronice in organism si impotriva cancerului.
3. Te ajuta sa-ti imbunatatesti vederea, deoarece contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care mentin ochii tineri si protejeaza impotriva degenerarii maculare.
4. La fel ca alte alimente din familia Allium (ceapa, usturoi), prazul contine compusi unici pe baza de sulf, care ne detoxifica organismul si au efect antibacterian si antimicotic.
De asemenea, este o sursa pretioasa de zinc, un mineral cu rol important in imunitate si in lupta cu infectiile. De aceea, daca ai sistemul imunitar slabit, incorporeaza prazul in dieta ta!
5. Pe lânga toate aceste beneficii, prazul este o sursa surprinzatoare de vitamina A (in 100gr avem 55% din necesarul zilnic asigurat), acid folic si fier. Cele trei componente enumerate fortifica organismul, promoveaza detoxifierea si previn anemia.
Sursa: ZiarulRing.ro
Astazi multi nutritionisti il recomanda pentru o dieta echilibrata, pentru detoxifiere, dar el aduce si alte beneficii:
1. Contine cantitati relevante din puternicul antioxidant kaempferol, care protejeaza peretii vaselor sangvine si stimuleaza regenerarea sângelui. De asemenea, alicina din praz previne formarea cheagurilor de sânge, prazul fiind, astfel, aliatul tau impotriva problemelor cardiovasculare si circulatorii.
2.
Are in compozitie polifenoli precum acid gallic, care lupta impotriva inflamatiei cronice in organism si impotriva cancerului.
3. Te ajuta sa-ti imbunatatesti vederea, deoarece contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care mentin ochii tineri si protejeaza impotriva degenerarii maculare.
4. La fel ca alte alimente din familia Allium (ceapa, usturoi), prazul contine compusi unici pe baza de sulf, care ne detoxifica organismul si au efect antibacterian si antimicotic.
De asemenea, este o sursa pretioasa de zinc, un mineral cu rol important in imunitate si in lupta cu infectiile. De aceea, daca ai sistemul imunitar slabit, incorporeaza prazul in dieta ta!
5. Pe langa toate aceste beneficii,
prazul este o sursa surprinzatoare de vitamina A (in 100gr avem 55% din necesarul zilnic asigurat), acid folic si fier. Cele trei componente enumerate fortifica organismul, promoveaza detoxifierea si previn anemia.
Sursa:
ZiarulRing.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro