Poti slabi in perioada postului mancand grasimi de origine animala si reducand carbohidratii.
Ela Craciun a stat de vorba cu medicul Andrei Laslau despre alimentele pe care trebuie sa le eviti in perioada postului daca nu vrei sa te ingrasi.
"Oamenii cred ca mancand putine grasimi slabesc, desi este exact pe dos. Cea mai buna metoda de a slabi este sa mananci mai multe grasimi si sa restrictionezi la maximum carbohidratii, in special zaharurile simple.
Este vorba despre o infinitate de combinatii, multe extrem de usor de gatit. Dar oamenii cred ca, daca mananca alimente bogate in grasimi, se vor ingrasa. Pentru cei care cred ca vor slabi cu grasimi, dar vor sa tina si post, am o veste buna: avem o gama variata de alimente grase de provenienta vegetala. Trebuie sa existe un echilibru in dieta, asa ca recomand salate de cruditati, legume si fructe putini dulci, pentru ca toate astea vin cu putine glucide care sunt insotite de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.
Iata la ce trebuie sa renunti daca vrei sa nu te ingrasi in perioada de post:
paine
faina, paste
cartofi: prajiti, fierti, la cuptor
orez
porumb
floricele
ulei
pateuri de post
prajituri de post
dulciuri de post
zaharoase
chipsuri
diverse batoane
din comert
fructele prea dulci, cele uscate sau cele confiate (mere golden, pere, struguri, banane, mango, stafidele, curmalele, smochinele)
combinatii de grasimi – uleiuri cu carbohidrati
combinatii de nuci – seminte cu fructe uscate
combinatii de fasole batuta/ mancand fructe in mod nelimitat si neingradit
Fara a avea pretentia de a fi o lista completa, iata cateva alimente: nuci romanesti, migdale, alune depadure, caju, nuci macadamia, nuci pecan, fistic, seminte de floarea soarelui, de dovleac, de chia, de
pin, nuca de cocos, fulgi de cocos, cacao, ciocolata neagra 85% cacao, masline, ulei de masline adevarat, unt de arahide, unt de caju, unt de migdale, unt de cocos, ulei de cocos, avocado, boabe de soia, tofu, iaurt de soia fara zahar adaugat, creveti, scoici (unii sustin ca si acestea sunt permise in post, alte fructe de mare, cruditati, salate, fructe putin dulci precum murele, zmeura, poate ceva citrice cu masura, legume, salate, cruditati: salata verde, salata iceberg, broccoli, varza – romaneasca, de bruxelles, chinezeasca, conopida, dovlecei, vinete, ardei verde, salata iceberg, ciuperci, muraturi.
Pe langa toate acestea, mai puteti completa fiecare lista cu ceea ce vi place si stiti ca s-ar incadra in aceasta categorie de alimente.
Sursa: elacraciun.ro
Ela Craciun a stat de vorba cu medicul Andrei Laslau despre alimentele pe care trebuie sa le eviti in perioada postului daca nu vrei sa te ingrasi.
"Oamenii cred ca mancand putine grasimi slabesc, desi este exact pe dos.
Cea mai buna metoda de a slabi este sa mananci mai multe grasimi si sa restrictionezi la maximum carbohidratii, in special zaharurile simple. Este vorba despre o infinitate de combinatii, multe extrem de usor de gatit. Dar oamenii cred ca, daca mananca alimente bogate in grasimi, se vor ingrasa. Pentru cei care cred ca vor slabi cu grasimi, dar vor sa tina si post, am o veste buna: avem o gama variata de alimente grase de provenienta vegetala.
Trebuie sa existe un echilibru in dieta, asa ca recomand salate de cruditati, legume si fructe putini dulci, pentru ca toate astea vin cu putine glucide care sunt insotite de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.
Iata la ce trebuie sa renunti daca vrei sa nu te ingrasi in perioada de post:
paine
faina, paste
cartofi: prajiti, fierti, la cuptor
orez
porumb
floricele
ulei
pateuri de post
prajituri de post
dulciuri de post
zaharoase
chipsuri
diverse batoane din comert
fructele prea dulci, cele uscate
sau cele confiate (mere golden, pere, struguri, banane, mango, stafidele, curmalele, smochinele)
combinatii de grasimi – uleiuri cu carbohidrati
combinatii de nuci – seminte cu fructe uscate
combinatii de fasole batuta/ mancand fructe in mod nelimitat si neingradit Fara a avea pretentia de a fi o lista completa, iata cateva alimente: nuci romanesti, migdale, alune depadure, caju, nuci macadamia, nuci pecan, fistic, seminte de floarea soarelui, de dovleac, de chia, de pin, nuca de cocos, fulgi de cocos, cacao, ciocolata neagra 85% cacao, masline, ulei de masline adevarat, unt de arahide, unt de caju, unt de migdale, unt de cocos, ulei de cocos, avocado, boabe de soia, tofu, iaurt de soia fara zahar adaugat, creveti, scoici (unii sustin ca si acestea sunt permise in post, alte fructe de mare, cruditati, salate, fructe putin dulci precum murele, zmeura, poate ceva citrice cu masura, legume, salate, cruditati: salata verde, salata iceberg, broccoli, varza – romaneasca, de bruxelles, chinezeasca, conopida, dovlecei, vinete, ardei verde, salata iceberg, ciuperci, muraturi. Pe langa toate acestea, mai puteti completa fiecare lista cu ceea ce vi place si stiti ca s-ar incadra in aceasta categorie de alimente."
Sursa:
elacraciun.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro