Lintea este o sursa de proteina si alaturi de condimentele iuti ajuta in procesul de termogeneza, dupa cum ne-au spus specialistii in nutritie.
Lintea ajuta practic corpul sa isi regleze temperatura in mod natural, la trecerile de la cald la frig, precum cele dintr-o incapere direct afara.
Verde, rosie, bruna, blonda, mare, medie sau mica, aceasta se gaseste in diverse sortimente. Inainte de fierbere, lintea trebuie aleasa cu atentie, spalata si lasata la inmuiat peste noapte. Boabele care plutesc se indeparteaza. Lintea se spala si inainte de a fi pusa la fiert.
Consumata in salata de rosii, ardei sau broccoli, lintea isi sporeste proprietatile nutritive, iar fierul din ea este absorbit mai bine. Extrem de usor de pregatit este si supa. Lintea se fierbe cu legumele preferate, iar, spre final, se poate adauga putin chimen sau coriandru.
Gratie proprietatilor sale, si aceasta leguma este recomandata de nutritionisti in Postul Craciunului. In aceasta perioada de detoxifiere a organismului, este bine sa mâncam legume preparate in special prin fierbere, inabusire sau la cuptor si nu prajite – pentru a reduce cantitatea de grasimi si aportul de calorii suplimentare.
Sursa: realitatea.net
Lintea ajuta practic corpul sa isi regleze temperatura in mod natural, la trecerile de la cald la frig, precum cele dintr-o incapere direct afara.
Verde, rosie, bruna, blonda, mare, medie sau mica, aceasta se gaseste in diverse sortimente. Inainte de fierbere, lintea trebuie aleasa cu atentie, spalata si lasata la inmuiat peste noapte. Boabele care plutesc se indeparteaza.
Lintea se spala si inainte de a fi pusa la fiert. Consumata in salata de rosii, ardei sau broccoli, lintea isi sporeste proprietatile nutritive, iar fierul din ea este absorbit mai bine. Extrem de usor de pregatit este si supa. Lintea se fierbe cu legumele preferate, iar, spre final, se poate adauga putin chimen sau coriandru.
Gratie proprietatilor sale, si aceasta leguma este recomandata de nutritionisti in Postul Craciunului.
In aceasta perioada de detoxifiere a organismului, este bine sa mâncam legume preparate in special prin fierbere, inabusire sau la cuptor si nu prajite – pentru a reduce cantitatea de grasimi si aportul de calorii suplimentare.
Sursa:
realitatea.net Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro