Fructul de acai este benefic pentru inima, un bun afrodisiac si previne cancerul

Fructul de acai este benefic pentru inima, un bun afrodisiac si previne cancerul
Fructul de acai este benefic pentru inima, un bun afrodisiac si previne cancerul

Acest fruct bogat in antioxidanţi este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare.

Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura.

Beneficiile fructului de acai

Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. O ruda exotica a afinelor si merisoarelor, fructul de acai poate ajuta in prevenirea afectiunilor asociate cu oxidarea celulara, dar prezinta si numeroase alte efecte benefice pentru sanatate

Sanatatea inimii- Similar cu vinul rosu, cercetarile demonstreaza ca fructele de acai contin cantitati mari de antocianine, un antioxidant vegetal care reduce nivelul colesterolului in sange.

De asemenea, acaiul este bogat in steroli vegetali care au efect protector asupra celulelor inimii, prevenind formarea de cheaguri de sange, imbunataţind circulatia sanguina şi relaxand vasele de sange.

Agent antibacterian, antiviral si antiparazitic- Oamenii de stiinta de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro au demonstrat ca extractul de acai ajuta in lupta impotriva infecţiilor virale si parazitice.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ajutor in curele de slabire- Numit de catre nutritionisti un super-aliment,

acaiul nu numai ca ne ajuta sa slabim, dar ne ajuta sa mentinem o greutate sanatoasa. Un studiu foarte interesant a demonstrat ca fructele de acai reduc efectele negative ale unei diete bogate in grasimi.

Mentine sanatatea pielii- In zilele noastre, foarte multe produse cosmetice conţin ulei de acai datorita continutului ridicat de antioxidanti al acestuia. Mai mult, uleiul de acai este o alternativa naturala pentru produsele de ingrijire a pielii bazate pe chimicale.

Consumate ca aliment, fructele de acai vor da, de asemenea, pielii tale stralucire si prospetime.

Sanatate celulara imbunatatita- Antocianinele care se gasesc in fructele de acai joaca un rol important in mecanismul de protectie celulara, ajutand celulele sa ramana puternice impotriva atacurilor radicalilor liberi.

Poate ajuta la prevenirea cancerului- Acaiul are un continut ridicat de vitamina C si acid elagic, o combinatie imunostimulatoare care s-a dovedit eficienta in limitarea dezvoltarii cancerului.

Un studiu publicat de "Jurnalul de Chimie Agroalimentara" a descoperit ca polifenolii extrasi din fructele de acai pot reduce inmultirea celulelor de cancer cu pana la 56-86%. Se crede ca fitochimicalele acaiului pot opri procesul de carcinogeneza la nivel molecular, in acest fel ucigand celulele canceroase inainte sa se multiplice. Fructul de acai este, in special, indicat pentru prevenirea prostatei.

Efecte anti-imbatranire- Cu un continut extrem de ridicat de fitochimicale (antioxidanti), fructele de acai pot contribui la incetinirea sau inversarea procesului de imbatranire cauzat de inflamatii sau oxidarea celulelor.

Fructele de acai sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanti de pe planeta, o singura boaba continand de zece ori mai multi antioxidanti decat strugurii, si de doua ori mai multi decat afinele.

Sex mai bun- Aceast faimos fruct ajuta la cresterea circulatiei sangelui in organismul uman, un fapt care poate contribui la cresterea libidoului, mai ales pentru barbati.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies