Usturoiul este bun pentru detoxifiere! Cateva sfaturi pentru a-ti pastra ficatul sanatos

Usturoiul este bun pentru detoxifiere! Cateva sfaturi pentru a-ti pastra ficatul sanatos
Usturoiul este bun pentru detoxifiere! Cateva sfaturi pentru a-ti pastra ficatul sanatos

Ficatul este unul dintre organele cele mai uimitoare. In afara de super puterile sale de vindecare, este detoxifiantul principal al organismului.

Avand grija de ficat oferi o multitudine de alte beneficii organismului, cum ar fi imbunatatirea imunitatii si a digestiei. Pe de alta parte, un ficat bolnav poate duce la multe probleme, iar simptomele sunt de genul: lipsa de energie, “ceata” in creier, dificultate in pierderea in greutate, modificari bruste ale dispozitiei sii o proasta digestie.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti pastra ficatul sanatos:

Evita alcoolul.

Este un fapt bine cunoscut ca alcoolul dauneaza ficatului. Asa ca elimina sau reduce consumul de alcool, in special “tariile”

Consuma cat mai putin zahar. Multi medici cred ca zaharul este toxic pentru organism. Potrivit Dr. Robert Lustig de la Universitatea din California, San Francisco, consumul ridicat de zahar este legat de modificari ale metabolismului, creste presiunea sangelui si produce leziuni hepatice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Consuma alimente bogate in fibre. Fibrele ajuta la eliminarea toxinelor din

corp asa ca sunt bune pentru ficat. Mananci multe legume proaspete si esti sigur ca aduci corpului tau necesarul de fibre pentru a fi sanatos. Si completeaza cu multa apa pentru ca aceasta ajuta la procesul de detoxifiere.

Mananca usturoi. Acesta este cu adevarat un super-aliment, care ajuta la detoxifiere si are un efect protector al ficatului.

Bea o ceasca de cafea pe zi.

Aceasta bautura este controversata, dar se pare ca are un efect protector asupra ficatului. Conform unui studiu recent, cafeaua reduce riscul de leziuni hepatice la persoanele cu risc crescut de boli hepatice.

Foloseste condiment. E bine sa iti condimentezi mancarea, nu neaparat pentru a aduce un plus de savoare alimentelor, ci si pentru beneficiile asupra sanatatii. Coriandru, de exemplu, a fost demonstrat ca ajuta la detoxifierea ficatului.

Tine greutatea sub control. Cercetarile au aratat o legatura directa intre obezitate si un ficat nesanatos.

Ia suplimente alimentare. In perioadele stresante, ajuta-ti organismul cu suplimente alimentare. Alege pastilele realizate din plante, care protejeaza ficatul si detoxifica organismul.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies