Consumate cu regularitate, muraturile ne pot incarca foarte mult organismul cu sodiu, dar, aduc si o cantitate relevanta de vitamina K.
Castraveciorii in sine sunt foarte sanatosi, deoarece sunt o leguma plina de vitamina K, C, biotina si magneziu. Insa, odata trecuti prin procesul de murare, care implica mult otet si sare, acestia isi pierd din proprietati si din continutul de vitamine.
De asemenea, otetul folosit la murare poate cauza aciditate in organism, exceptie facand cel din vin sau cel din mere.
Aciditatea excesiva creeaza in corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer si a fungilor. Astfel, persoanele care se confrunta cu grave probleme digestive sau infectii cu diversi fungi ar trebui sa elimine sau limiteze consumul de otet.
In mare, castraveciorii murati, consumati cu moderatie, nu sunt foarte nesanatosi. Acestia contin vitamina K din plin (chiar si dupa procesul de murare) si putine calorii (un castravecior are doar 4 kcal).
Sursa: ZiarulRing.ro
Castraveciorii in sine sunt foarte sanatosi, deoarece sunt o leguma plina de vitamina K, C, biotina si magneziu. Insa, odata trecuti prin procesul de murare, care implica mult otet si sare, acestia isi pierd din proprietati si din continutul de vitamine.
De asemenea, otetul folosit la murare poate cauza aciditate in organism, exceptie facand cel din vin sau cel din mere.
Aciditatea excesiva creeaza in corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer si a fungilor. Astfel, persoanele care se confrunta cu grave probleme digestive sau infectii cu diversi fungi ar trebui sa elimine sau limiteze consumul de otet.
In mare, castraveciorii murati, consumati cu moderatie, nu sunt foarte nesanatosi. Acestia contin vitamina K din plin (chiar si dupa procesul de murare) si putine calorii (un castravecior are doar 4 kcal).
Sursa:
ZiarulRing.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro