Reteta vinului rosu fiert aromat cu scortisoara isi are originea in Roma antica.
Aromele de baza in toate retetele sunt scortisoara, cuisoarele,anasonul stelat, portocala sau lamaia, zaharul sau pastaile de vanilie.
Calugarita austriaca Hildegard von Bingen a scris despre puterile tamaduitoare ale acestei bauturi, descoperind o reteta de vin rosu cu scortisoara pentru umori rele, malarie, febra reumatica, guta sau infectii virale.
Cei care folosesc scortisoara des au umorile mai sanatoase.
Se ia un vas din otel si se toarna in el vin rosu natural. Se adauga apoi cateva frunze si bucati de lemn de arbore de scortisoara cu seva in ele. Se pune apoi pe foc si se lasa la fiert. Se bea cald, de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. Daca nu ai frunze de arbore de scortisoara, fierbe un betisor de scortisoara timp de 3 minute intr-un sfert de litru de vin, dupa care se strecoara si de bea.
Sursa: Lataifas.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro