Interviu cu Ana Maria Cornea: “Femeile din Romania sunt feminine, sunt frumoase, sunt puternice”! Afla totul despre renumitul designer

Interviu cu Ana Maria Cornea: “Femeile din Romania sunt feminine, sunt frumoase, sunt puternice”! Afla totul despre renumitul designer
Interviu cu Ana Maria Cornea: “Femeile din Romania sunt feminine, sunt frumoase, sunt puternice”! Afla totul despre renumitul designer

Ana Maria Cornea a reusit sa se impuna in industria de fashion din Romania, avand o pasiune uriasa si pentru arta.

De curand, Ana Maria Cornea a lansat colectia “Second Nature”, dedicate lui Frank Kupka, unul dintre artistii pe care ii apreciaza cel mai mult. Am stat de vorba cu Ana si am aflat lucruri extraordinare despre viata si cariera sa. In plus, ne-a dat si cateva trucuri importante de fashion.

1. Pentru cine nu te cunoaste, spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Sunt din Brasov, dar locuiesc in Bucuresti de 12 ani.

Iubesc enorm arhitectura si lucrurile vechi.Tot ce spune o poveste ma inspira sa creez alte povesti. Arta este viata mea! Aceasta pasiune am descoperit-o cu multi ani in urma si s-a concretizat in momentul in care am inceput sa urmez cursurile Liceului de Arta din Brasov  si Universitatea de Arte Bucuresti, sectia Design Vestimentar. Dragostea pentru frumos m-a adus mai aproape si de lumea styling-ului. Am lucrat ca stilist pentru reviste, show-uri TV, videoclipuri, reclame, proiecte speciale, ca apoi sa ma dedic in totalitate design-ului vestimentar.

2. Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru design vestimentarsi cum crezi ca se conecteaza cu pictura?

Pasiunea pentru design vestimentar am descoperit-o cand eram foarte mica si confectionam haine pentru papusi, iar apoi prin clasa IV-V mi-am realizat prima rochie dintr-un material furat de la bunica. In perioada in care urmam cursurile Liceului de Arta  s-a aprins in mine o dorinta mare  ca mai departe  sa urmez  Design-ul  Vestimentar.

Zis si facut! Au fost multe examene dificile si o concurenta mare la Universitatea de Arte din Bucuresti, insa talentul mi-a fost apreciat si am fost acceptata. Designul vestimentar se conecteaza, se completeaza foarte bine cu pictura! Din clasa a V a am inceput sa pictez in cadrul unei scoli de arta, am participat la foarte multe expozitii, tabere de creatie, concursuri  si am obtinut multe premii, dar mai ales, bucurie.
Pictura mi-a adus si imi aduce multa satisfactie. De exemplu, din picturile mele reiese clar ca sunt si designer vestimentar, arta mea este un mixaj intre pictura si colaj, in care introduc cu lejeritate elemente din lumea designului, iar rezultatul este unul inedit.  La expozitia “Ferecatura”, din data de 3 decembrie, realizata impreuna cu  Uniunea Artistilor Plastici,  mixajele mele artistice au facut furori. Asadar, pictura si  design-ul functioneaza, sunt corelate, fac casa buna impreuna!

3.

De ce ai ales sa ii aduci un omagiului Frantisek Kupka in colectia "Second Nature"?

Am ales sa-i dedic colectia “Second Nature” lui Frank Kupka pentru ca este unul dintre artistii pe care ii apreciez cel mai mult. Geometria, abstractionismul, culorile, liniile, lumea lui ma inspira, primesc o putere magica care ma ajuta sa-mi pun in practica ideile vestimentare.

4. Carui tip de femeie se adreseaza aceasta colectie?

Colectia se adreseaza femeilor puternice, indepetente, moderne.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

5. Ce inseamna aceasta colectie pentru tine?

Pentru mine aceasta colectie inseamna un mix ingenios de piese casual in linii minimaliste si tinute cu insertii pretioase, de un rafinament absolut, ce complimenteaza orice silueta.

6.

 Cum crezi ca ai evoluat ca designer de-a lungul timpului? Ai schimba ceva?

Cred ca am evoluat intr-un mod foarte curat, echilibrat si frumos. Nu as schimba nimic! Vreau doar sa-mi cresc brand-ul intr-un mod placut cum am facut si pana in acest moment.

7. Ce parere ai despre vestimentatia femeilor din Romania? Ce ai schimba la ea?

Femeile din Romania sunt feminine, sunt frumoase, sunt puternice. Avem  o parte care chiar au gusturi  bune,  iar unele desi sunt frumoase au tendinta sa se pitziponceasca, aceasta e categoria femeilor needucate visual. Categoriei din urma le-as recomanda sa acceseze mai mult internetul, site-urile, blog-urile  si  revistele de specialitate pentru a-si creea tinute de bun gust.

8.  Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Lucrez la colectia de primavara-vara 2015, ce va fi lansata in februarie.  Pe data de  23 decembrie voi avea o noua expozitie impreuna cu Uniunea Artistilor Plastici plus alte proiecte surpriza.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

9. Unde te vezi peste 10 ani ca designer?

Imi doresc sa am putere de munca si resursele necesare pentru a reusi sa-mi vand produsele in cat mai multe locuri din lume si sa vad cat mai multe cliente multuminte de creatiile Ana Maria Cornea.

10. Pentru ca vorbim ca intre fete, spune-ne care sunt lucrurile care nu iti lipsesc niciodata din geanta?

Agenda, portofelul, rujul, pudra, ochelarii de soare, sticla de apa si umbrela.

11. Cum arata pentru tine tinuta perfecta pentru zi? Dar tinuta perfecta pentru seara?

Dupa cum am mai spus, iubesc feminitatea, asa ca pentru ambele momente ale zilei am sa aleg rochia. Pentru zi rochia de piele zimtata Alegria purtata cu dres mat negru, ghete cu siret simplu sau cu ghete cu  influente rock, un colier statement si o jacheta Macarena. Iar pentru seara, poate pentru o iesire cu fetele in oras, rochia Havana, cu imprimeu accesorizata cu un colier, sandale/pantofi si mantoul Linda.

12. Ce sfaturi ai pentru tinerele care vor sa iti calce pe urme si sa urmeze o cariera in design vestimentar?

Sa se inarmeze cu multa putere de munca, talent, rabdare  si perseventa.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies