Multe dintre noi suntem predispuse la raceala motiv pentru care trebuie sa avem grija din timp pentru ca organismul nostru sa reziste virusilor. Worldclass a facut o lista cu alimentele ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie in sezonul rece.
Iaurt
Cel natural, cat mai simplu, contine numeroase bacterii necesare nu numai unui stomac sanatos. Iaurtul ajuta la producerea de leucocite, substante care lupta impotriva infectiilor. Consuma zilnic o portie de iaurt natural, in care poti adauga si cateva fructe de padure, iar raceala va sta tot mai departe de tine!
Ghimbir
Este una dintre minunile medicinii ayurvedice, pentru ca are o multime de proprietati.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Catina
Daca aveai impresia ca citricele sunt campioanele vitaminei C, atunci e timpul sa-ti schimbi parerea.
Rodie
Are de trei ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde, pe care probabil il consumai tocmai pentru cantitatea mare din aceste substante.
Ceai de echinaceea
Lupta cu mare succes impotriva racelilor, deoarece are proprietati antivirale si antimicrobiale! Are un gust acrisor, placut, dar mai important de atat este ca daca il bei atunci cand ai racit deja, te pune rapid pe picioare.