Remedii naturale pentru starile de greata! Iata ce ai de facut!

Remedii naturale pentru starile de greata! Iata ce ai de facut!
Remedii naturale pentru starile de greata! Iata ce ai de facut!

Greata poate aparea din multe motive: boli, infectii ale tractului digestiv, mancare sau bautura inexces.

 

1. Ghimbirul. Poate cel mai puternic remediu antigreata natural, acesta a fost utilizat de mii de ani in medicina traditionala chinezeasca si ayrvedica. Infuzia de ghimbir, sau ceaiul realizat din radacina tocata de ghimbir (dupa acesta reteta), este un remediu ieftin si eficient. Eficienta ghimbirului se datoreaza uleiurilor unice din compozitia sa, mai mult chiar, extractul de ghimbir ar putea fi un remediu pentru raul de miscare.
2. Menta. Atat ceaiul cat si uleiul de menta (pentru aromoterapie) pot diminiua senzatia de greata, mai ales daca acesta insoteste alte probleme gastrointestinale. Mirosul de menta poate fi util chiar si femeilor insarcinate si persoanelor cu rau de miscare.
3. Musetelul. Un remediu binceunscut, ceaiul de musetel calmeaza greata, durerile abdominale si balonarea. Infuzia facuta din flori de musetel este mai eficienta decat ceaiul la plic.
Pentru a o prepara separa sapte flori uscate de musetel si acopera-le cu o cana de apa clocotita, apoi lasa-le 10 minute. Poti indulci cu o lingurita de miere naturala, dar fereste-te de zahar sau indulcitori, deoarece acestia pot exacerba greata.
4. Anasonul. Ceaiul si extractul de anason sau anason stelat sunt un alt remediu asiatic care recent a prins popularitate datorrita proprietatilor unice.
Anasonul calmeaza greata, balonarea, gastrita are efect diuretic si stimuleaza digestia. Poate fi deosebit de util mai ales in cazul greturilor aparute ca urmare a toxiinfectiilor alimentare, deoarece are efect antibacterian.
Sursa: ZiaruLRing.ro

1. Ghimbirul. Poate cel mai puternic remediu antigreata natural, acesta a fost utilizat de mii de ani in medicina traditionala chinezeasca si ayrvedica. Infuzia de ghimbir, sau ceaiul realizat din radacina tocata de ghimbir (dupa acesta reteta), este un remediu ieftin si eficient.

Eficienta ghimbirului se datoreaza uleiurilor unice din compozitia sa, mai mult chiar, extractul de ghimbir ar putea fi un remediu pentru raul de miscare. 

2. Menta. Atat ceaiul cat si uleiul de menta (pentru aromoterapie) pot diminiua senzatia de greata, mai ales daca acesta insoteste alte probleme gastrointestinale. Mirosul de menta poate fi util chiar si femeilor insarcinate si persoanelor cu rau de miscare. 

3.
Musetelul.
Un remediu binceunscut, ceaiul de musetel calmeaza greata, durerile abdominale si balonarea. Infuzia facuta din flori de musetel este mai eficienta decat ceaiul la plic. Pentru a o prepara separa sapte flori uscate de musetel si acopera-le cu o cana de apa clocotita, apoi lasa-le 10 minute. Poti indulci cu o lingurita de miere naturala, dar fereste-te de zahar sau indulcitori, deoarece acestia pot exacerba greata. 

4.
Anasonul.
Ceaiul si extractul de anason sau anason stelat sunt un alt remediu asiatic care recent a prins popularitate datorrita proprietatilor unice. Anasonul calmeaza greata, balonarea, gastrita are efect diuretic si stimuleaza digestia. Poate fi deosebit de util mai ales in cazul greturilor aparute ca urmare a toxiinfectiilor alimentare, deoarece are efect antibacterian.

Sursa: ZiaruLRing.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies