Afla acum care sunt beneficiile fructului Guarana. Acestui fruct exotic i se mai spune si “ELIXIRUL VIETII”

Afla acum care sunt beneficiile fructului Guarana. Acestui fruct exotic i se mai spune si “ELIXIRUL VIETII”
Afla acum care sunt beneficiile fructului Guarana. Acestui fruct exotic i se mai spune si “ELIXIRUL VIETII”

Planta aceasta este originara din jungla amazoniana, despre care triburile de indieni credeau ca are efecte supranaturale.

Acestia foloseau zilnic semintele de guarana crezand ca isi vor prelungi viata. Mai exact, le prajeau si le amestecau cu faina de manioc, iar din pasta obtinuta faceau suluri pe care le lasau sa se intareasca. Atunci cand simteau ca au nevoie de o bautura intaritoare, radeau un pic din pasta facuta sul si dizolvau in apa pudra rezultata.

Planta, sub forma unei liane, are frunze, seminte si face flori galbene sub forma de ciorchini.

Dintre toate componentele plantei, semintele sunt cele cu cel mai mare continut de substante nutritive esentiale pentru organism. Indienii amazonieni numeau guarana "elixirul vietii", datorita puterilor miraculoase pe care le are asupra sanatatii organismului si longevitatii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria
Suplimentele alimentare pe baza de guarana pot fi folosite de oamenii care lucreaza in schimburi, manageri, studenti inainte de examene, adica de toate persoanele care au nevoie de un tonifiant.

Este recomandat in perioadele de activitate psihica intensa si de concentrare maxima si ajuta si la eliminarea durerilor de cap si asigura pofta de viata si energie pentru un timp indelungat.

Scade pofta de mancare
Guarana mai este indicata si in timpul curelor de slabire, pentru persoanele care sufera de obezitate şi celulita, deoarece este un supliment nutritiv care scade pofta de mancare. Pentru a avea efect, trebuie sa fie luate inainte de mese, de 3 ori pe zi.

Important de retinut este faptul ca nu se consuma concomitent cu alte produse care contin cafeina, ca de exemplu cola, ciocolata, ceai negru sau cafea.

Inlatura oboseala
Guarana influenteaza metabolismul tesutului nervos, suprima senzatia de oboseala, de epuizare si de foame si ajuta la inlaturarea acidului lactic din muschi, sporind in felul acesta randamentul fizic si psihic.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies