Te dor articulatiile? Uite cum poti sa le tratezi

Te dor articulatiile? Uite cum poti sa le tratezi
Te dor articulatiile? Uite cum poti sa le tratezi

Durerile de umar, coate, genunchi sau durerile de spate sunt un chin. De indata ce te dor articulatiile, trebuie sa mergi la medic, pentru diagnosticare. Dupa asta, poti face un tratament medicamentos sau poti folosi remedii naturale pentru a le trata. Sunt numeroase plante care trateaza durerile. De asemenea, este important sa tratezi corect traumatismele, ca sa nu se transforme in artroza dupa 10-15 ani. Uite cum tratezi durerile articulare.

Varsta este cea mai importanta cauza a aparitiei durerilor articulare. Dar nu si singura. Greutatea in exces si sedentarismul sunt alti doi factori care duc la fragilitate articulara. Fiecare kilogram in plus peste indicele de masa corporala 27 mareste riscul de probleme ale articulatiei genunchiului cu 15%. Primele masuri pe care trebuie sa le iei sunt cele ce tin de o igiena de viata corecta. Poti preveni sau diminua complicatiile osteo-articulare schimbandu-ti alimentatia si avand activitate fizica.



Cum tratezi durerile lombare


Lumbago este o durere acuta cauzata de un blocaj in regiunea lombara. Ea apare in general dupa o miscare brusca si dureaza intre 3 si 8 zile. In general, nu este nevoie de examen radiologic.

Cand ai o criza de lumbago, trebuie sa stai in pat maximum 48 de ore. Ar trebui insa sa scurtezi cat mai mult durata repaosului si sa incerci sa-ti reiei activitatea cat de repede poti.
De asemnea, incerca sa pui ceva cald pe zona dureroasa, o centura sau un patch. Te pot ajuta analgezicele (paracetamol, de exemplu) si decontractantele musculare. Dupa ce trece durerea, poti face si cateva sedinte de kinetoterapie, ca sa intaresti musculatura si sa previi recidivele.

Cum tratezi durerile de genunchi?

Genunchiul este o articulatie complexa, cu oase, ligamente, tendoane, cartilagii, meniscul si membrana sinoviala.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Afla mai multe aici!



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies