Esti o gospodina desavarsita si mereu si ai mare grija de sanatatea ta si a celor dragi? Stiai ca exista anumite alimente pe care mai toata lumea le are in camara si care nu expira niciodata? Uite o lista cu produsele de care nu trebuie sa iti faci griji ca se vor altera.
1. Sarea- daca o pastrezi la loc uscat si racoros poate sa reziste si cativa ani. Ea in sine este un conservant.
2. Orezul- pastrat in conditii optime, adica departe de umezeala, cel brun poate rezista timp de 12 luni, iar celalalt, alb si balsamic, chiar mai mult de atat.
3. Mierea- Atata timp cat este pastrata la loc uscat si intr-un borcan inchis ermetic, poti sa uiti de ea.
4. Zaharul- indiferent de tipul de zahar, acesta nu are termen de valabilitate.
5. Otetul- cel alb distilat nu se strica niciodata, iar restul tipurilor nu au nicio problema atata timp cat sunt depozitate bine.
6. Extractul de vanilie- acesta are la baza alcoolul si nu se va strica niciodata.
7. Fasolea, lintea sau nautul- pot fi foarte bune si chiar daca le folosesti dupa mai multe luni. Singurul lucru de care trebuie sa ti cont este acela ca boabele mai vechi au nevoie de mai mult timp de inmuiere inainte sa le gatesti.
8. Amidonul- daca este tinut intr-un recipient cu capac, la loc intunecat si racoros poate fi folosit si chiar peste un an.
9. Laptele praf- pastreaza-l intr-un recipient inchis etans intr-un loc uscat si racoros si nu o sa ai probleme cu el.
10. Alcoolul- Bauturile distilate precum votca, romul, ginul sau whisky-ul nu expira, chiar daca sticla a fost desfacuta. Contin atat de mult alcool incat impiedica formarea de bacterii.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: foodstory.ro