10 raspunsuri la intrebarile pe care te temi sa i le pui ginecologului tau!

10 raspunsuri la intrebarile pe care te temi sa i le pui ginecologului tau!
10 raspunsuri la intrebarile pe care te temi sa i le pui ginecologului tau!

Chiar daca mergi des la ginecolog si este femeie, iti este jena sa ii pui anumite intrebari pentru ca nu cumva sa aiba o idee gresita despre tine. Ei bine, noi iti dam raspunsul la 10 intrebari de acest gen.

1. Iti poti da seama cu cati parteneri am fost? Mi se largeste vaginul de-a lungul anilor daca am mai multi parteneri?
Raspunsul este NU. Vaginul are pereti elastici care se strang in momentul in care contactul sexual a incetat. Acesta se largeste doar dupa o nastere sexuala, dar nu, niciun barbat nu isi poate da seama de numarul partenerilor pe care i-ai avut.

2. Ce se intampla daca miroase? Ma ajuta iaurtul?
Raspunsul este: invata sa iti cunosti secretia.

Fa diferenta intre mirosurile pe care le are in mod normal secretia ta in functie de perioada lunii in care esti (inainte sau dupa ciclu se schimba mirosul si consistenta). Cel mai bine este sa te duci la un control in caz ca ai o infectie vaginala. Dar da, poti sa folosesti iaurtul intr-o mica dieta pentru ca flora sa ti se restabileasca, dar trebuie sa fie bio, fara fructe.


3. E normal sa ma mananace cateodata?
Raspunsul este: cateodata. Daca esti la plaja, ai nisip in slip, iti creste parul dupa epilat sau ai o lenjerie intima dintr-un material la care esti alergica, da, e normal sa te manance. Dar daca vezi ca acest lucru persista mai mult timp si este chiar asociat cu o usoara usturime, trebuie sa te duci la medic.

4.
Daca o scoate inainte de ejaculare nu este eficient? Daca nu sunt la ovulatie? Care este treaba? Pot ramane insarcinata?
Raspunsul este: da, sunt sanse mari sa ramai gravida. Inainte de orgasm si de ejacularea propriu zisa, barbatii elimina un lichid seminal care te poate lasa insarcinata. Sperma poate trai in vaginul femeii pana la 5 zile. Chiar daca iti notezi in calendar zilele periculoase, tot exista o sansa sa ramai.


5. Daca am facut sex neprotejat cu o persoana si nu am fost testata inca, sunt sanse sa...
Raspunsul este: da. Trebuie sa vorbesti cu partenerul tau despre viata lui sexuala si sa va faceti amandoi teste pentru toate BTS-urile. Mergi urgent la medic.

6. Cate saptamani trebuie sa treaca de la un contact sexual inainte sa iti faci griji ca sunt insarcinata?
Raspunsul este: niciuna.
Daca ai ramas insarcinata, se observa in sange imediat. Un embrion elibereaza hormonul 'sarcinii'- BHCG- in sange, chiar inainte de menstruatie. Mai nou, testele de sarcina pot detecta acest hormon asa ca, daca esti ingrijorata, fa-ti un test si inainte de menstruatie. Daca ai ciclu regulat si iti intarzie chiar si 2-3 zile, fa-ti un test.

7. Scurgerile sunt normale?
Raspunsul este: da. E un lucru pe care il fac femeile de toate varstele, mai ales daca nu au ajuns la menopauza.
Variaza de la corp la corp, si in general se intampla chiar inainte de ovulatie. Secretia vascoasa, ca o mucozitate nazala, ajuta la lubrifiere si transportul spermei.

8. Trebuie sa tusesc dupa ce a fost in mine? Trebuie sa urinez ori de cate ori fac sex?
Raspunsul este: nu si da. Nu este obligatoriu sa tusesti, sperma iese singura, dar da, este indicat sa urinezi dupa fiecare raport sexual pentru a evita o infectie urinara.
Acelasi lucru poti sa il faci si inainte de culcare, nu doar dupa sex.

9. Mi se regleaza menstruatia dupa a altor fete?
Raspunsul este: nu neaparat. Nu este o regula, dar daca stai cu mai multe fete in casa, din cauza feromonilor, ai putea sa incepi sa ai menstruatie in acelasi timp cu ele.

10. Orice fata poate sa faca ejaculeze (squirt)?
Raspunsul este: nu. Unele femei au o cantitate mai mare de lubrifiant natural in timpul unui act sexual decat altele. Variaza de la femeie la femeie, de la orgasm la orgasm, dar in general, ejacularea feminina este un mit creat de industria porno.

Sursa: elitedaily.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies