Trei alimente anti-infarct, la indemana oricui. Nu le ocoli!

Trei alimente anti-infarct, la indemana oricui. Nu le ocoli!
Trei alimente anti-infarct, la indemana oricui. Nu le ocoli!

Unele alimente sunt de ajutor pentru a va pastra o inima sanatoasa.

In plus, sunt gustoase, hranitoare si ajuta si in alte problem de sanatate.

1. Verdeturi proaspete- Rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul contin antioxidanti si pot face mancarurile sa fie mai sanatoase prin faptul ca pot inlocui sarea datorita aromelor puternice pe care le au. Este o metoda foarte buna de evitare a excesului de sare care poate cauza diferite boli de inima, chiar accidente vasculare, tensiune arteriala mare, colesterol ridicat sau diabet.


"Aceste verdeturi pot ajuta la protectia cardiovasculara. Se pun la sfarsitul prepararii termice pentru a-si pastra mai bine proprietatile", recomanda nutritionistul Eduard Adamescu.

2. Tofu- Inlocuieste cu tofu carnea rosie din meniu. Face bine inimii, pentru ca are in compozitie o multime de minerale, fibre si grasimi polinesaturate pe care le contine soia. Consumul de carne rosie poate duce la o circulatie proasta a sangelui din cauza infundarii arterelor cu grasimi saturate.

"Soia e vegetala, deci nu are colesterol", mai spune medicul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

3. Portocale- Aceste fruct contin o fibra care lupta împotriva colesterolului, numita pectina. Studiile au aratat ca prin intermediul hesperidinei, un antioxidant din portocale, vasele de sange sunt mai sanatoase si tensiunea arteriala scade. O portocala normala are doar 62 de calorii si contine 3 grame de fibre.

"Toate citricele (lamai, portocale, grepfrut) au proprietati antioxidante si asigura protectie cardiovasculara", spune nutritionistul Eduard Adamescu.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies