Remedii rapide pentru glezne si picioare umflate. Incearca-le si tu, te vor ajuta!

Remedii rapide pentru glezne si picioare umflate. Incearca-le si tu, te vor ajuta!
Remedii rapide pentru glezne si picioare umflate. Incearca-le si tu, te vor ajuta!

Uleiurile esentiale au devenit o parte importanta a medicine alternative.

Acestea joaca un rol important in mod deosebit in reducerea pana la ameliorarea durerilor. Regula de baza a utilizarii uleiurilor esentiale este diluarea lor cu un ulei vegetal (de masline, de cocos, de ricin etc). Exista cel putin patru tipuri de uleiuri esentiale care s-au dovedit eficiente in usurarea durerilor cauzate de picioare umflate.

Ulei de musetel - Dintre uleiurile esentiale cu proprietati anti-inflamatorii disponibile in magazinele naturiste, uleiul de musetel este cu siguranta cel mai popular.

Cea mai buna alegere pentru inflamatii este uleiul de musetel german. Acesta are o culoare albastra si contine azulen, un compus care reduce inflamatia, ajuta la vindecarea ranilor si muscaturilor de insect. Exista doua variante de aplicare: masajul cu cateva picaturi de ulei esential de musetel diluat, sau aplicarea unei bucati de carpa curate, inmuiata in apa fierbinte si cateva picaturi de ulei de musetel, sub forma de compresa.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ulei de arbore de ceai – Datorita proprietatilor sale antibacteriene

si antiseptice, acest ulei este frecvent utilizat pentru tratarea acneei, matretii si infectiilor pielii. Surpriza face ca uleiul de arbore de ceai este foarte bun si pentru picioare umflate. Se maseaza pur si simplu zona umflata si dureroasa, cel putin de 2 ori pe zi.

Ulei de ienupar – Cei care au folosit acest ulei au raportat o ameliorare semnificativa a durerilor reumatice. Are de asemenea o reputatie foarte buna in ceea ce priveste tratarea edemelor si umflaturilor cauzate de retentia de apa sau sindromul premenstrual.

Daca suferiti de picioare umflate si dureroase, puneti putina apa fierbinte intr-un lighean si adaugati 1/2 lingurita de ulei de ienupar. Inmuiati picioarele in aceasta solutie 20 de minute. Umflatura va incepe sa scada la scurt timp.

Ulei de lavanda – Amestecati 2 picaturi de ulei esential de lavanda cu 1 picatura de ulei esential de lamaie si 1 picatura de ulei esential de geranium. Puneti acest amestec intr-un lighean cu apa calda si inmuiati picioarele 10 minute.

Daca umflatura este cauzata de arsuri, intepaturi sau muscaturi de insect, puneti 1 picatura de ulei de lavanda pe zona afectata si masati usor.
Sursa: www.lataifas.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies