Andreea Raicu le recomanda tuturor fanilor sai o reteta de desert pentru Craciun ce este gata in mai putin de jumatate de ora.
Budinca de vanilie este light, nu are zahar si nici grasimi animale ceea ce o face sa fie perfecta dupa o masa copioasa.
Ingrediente pentru 3 portii:
1 ¼ ceasca de lapte de migdale cu aroma de vanilie
6 galbenusuri, la temperatura camerei
2/3 ceasca sirop de agave
1/3 ceasca amidon de porumb
1 lingurita de extract de vanilie/pasta de vanilie
Preparare:
Freaca galbenusurile cu siropul de agave pana se incorporeaza.
Toarna compozitia intr-o oala si pune-o pe foc mediu-mic, amestecand incontinuu cu un tel. In scurt timp, va incepe sa se ingroase. Cand capata o consistenta groasa, de budinca, ia-o de pe foc si amesteca viguros ca sa indepartezi cocoloasele si sa o faci cat mai fina.
La final, adauga extractul de vanilie si toarn-o intr-un bol. Las-o sa se raceasca complet, acoper-o cu folie de plastic si da-o la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Tips:
- cand servesti budinca, pune-o in 3 cupe si asezoneaz-o cu capsune sau fructe de padure deasupra. Daca vrei sa o servesti invitatilor de Sarbatori, foloseste fructe exotice ca creezi si un efect vizual wow!
- pregateste budinca de vanilie cu o zi inainte de a o servi. Prepararea ei dureaza mai putin de o jumatate de ora, dar trebuie sa stea la rece cateva ore bune ca sa se intareasca si sa fie cremoasa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro