Sarmalele, caltabosii, fripturile, cozonacii, piftia – toate acestea suna delicios, pana iti dai seamna de efectul pe care il au asupra abdomenului tau.
Chiar daca nu ar trebui sa te privezi de preparatele traditionale de Craciun si Revelion, un consum putin mai mic si alegerile inteligente din punct de vedere alimentar te vor ajuta sa-ti mentii corpul in forma. Iata 12 sfaturi ca sa nu te ingrasi dupa mesele de Sarbatori.
Mananca inainte de o masa bogata- Da, ai citit corect! Daca iti faci aparitia la un festin cu stomacul gol, sigur vei exagera cu mancatul.
Asa ca, inainte cu o ora de a te aseza la masa festiva, consuma o gustare saraca in calorii. O supa de legume este excelenta din acest punct de vedere intrucat nu iti va fi foame atunci cand vei avea in fata sarmalele delicioase sau friptura de porc, ceea ce inseamna ca nu te vei arunca asupra lor ca si cum ai fi postit o saptamana inainte.
Imbraca-te pentru a impresiona- Lasa hainele lalai in care te simti confortabil pentru alta data.
Alege in schimb skinny jeans ori o rochie care sa-ti scoata in evident trupul. Sunt sanse mici sa exagerezi cu mancatul daca porti haine stramte intrucat te vei simti inconfortabil mult mai repede. Daca reusesti ca la final sa nu simti nevoia de a largi gaura de la curea atunci esti intr-o forma de zile mari.
Ai grija la portii in cazul mancarurilor grase- Vrei sa fii gazda perfecta? Foloseste-ti talentele si impiedica pe toata lumea, inclusiv pe tine, de la a exagera cu mancatul prin oferirea de portii individuale mici cu cele mai grase preparate
din meniu. In acest fel, niciunul dintre invitati nu risca sa-i vina rau sau sa acumuleze kilograme in plus pana la finalul petrecerii.
Nu-ti fie teama sa fii mofturoasa- Inainte de a te aseza la masa ar trebui sa ai in minte cateva preparate favorite pe care le vei degusta – insa nu-ti fie teama sa alegi altele in cazul in care gustul nu este cel asteptat.
Adica nu mai lua a doua inghititura si astfel sa irosesti calorii pretioase pe ceva ce nu-ti place. Incearca ceva diferit, nu-i asa ca mai bine iti umpli burta cu ceva care iti place decat cu un preparat care nu este pe gustul tau?
Fa un piure de cartofi fals- Iar daca nu iti place piureul de cartofi poti consuma o garnitura de conopida alaturi de friptura.
In acest fel nu vei manca doar carne grasa, ci si legume.
Alege ori alcool, ori zahar- Cocktail-urile si deserturile mustesc de zahar si calorii asa ca alege doar unul dintre ele si ai grija sa-l servesti cu masura. Margineste-te la o felie mica de cozonac sau la jumatate de pahar de lichior de oua.
Prepara un cocktail de numai 45 de calorii- Daca vrei sa gusti atat din lichior cat si din desert, pentru a te simti bine de Sarbatori, cel putin fa o alegere inteligenta.
Pentru doar 45 de calorii poti avea un “Fruity Tooty Spritzer”. Iata cum se prepara: combina 1 ceasca de apa minerala carbogazoasa, 56 ml de vodca, 1 lingura de suc de grapefruit si 6 bucatele de zmeura si cateva frunze de menta.
Alege farfuriile pline de culoare- Lasa farfuriile albe, din portelan in dulap. Ai tendinta de a manca mai mult cand alimentele colorate sunt servite in farfurii albe sau crem.
Potrivit oamenilor de stiinta cu cat este contrastul mai mic intre farfurie si mancare cu atat sunt sanse mai mici sa te supraalimentezi.
Mananca ultimul- Mergi in vizita la cineva care organizeaza bufet suedez? Lasa-i pe ceilalti sa-si umple mai intai farfuriile. Odata ce dulciurile vor disparea nu vei mai fi tentat de ele. Oricat de greu ti se va parea, impotriveste-te tentatiei de a iti umple primul farfuria.
Alege alimentele are iti furnizeaza repere vizuale- Daca ai tendinta de a infuleca mancarea fara sa iti dai seama cat ai consumat opteaza pentru alimentele care iti arata cat ai ingurgitat, precum fisticul in coaja. Cojile goale iti vor furniza repere vizuale legate de cat ai consumat si asa vei putea sa mananci mai putin. Si maslinele cu samburi sau copanele de pui sunt alegeri inspirate din acest punct de vedere.
Stabileste un punct terminus pe care sa nu-l depasesti- Daca simti ca esti satul, insa mai sunt alimente care iti fac cu ochiul ar trebui sa utilizezi un truc care sa te impiedice sa iti mai pui in farfurie. Spre exemplu, ai putea sa-ti pui putina apa in farfurie astfel incat sa nu fi tentant sa o utilizezi din nou.
Fa curatenie la „locul de munca”- O ora pe care sa o petreci curatand masa si spaland farfuriile este echivalenta cu un consum de 100 de calorii. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca gazda iti va fi vesnic recunoscatoare.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro
Chiar daca nu ar trebui sa te privezi de preparatele traditionale de Craciun si Revelion, un consum putin mai mic si alegerile inteligente din punct de vedere alimentar te vor ajuta sa-ti mentii corpul in forma. Iata 12 sfaturi ca sa nu te ingrasi dupa mesele de Sarbatori.
Mananca inainte de o masa bogata- Da, ai citit corect! Daca iti faci aparitia la un festin cu stomacul gol, sigur vei exagera cu mancatul. Asa ca, inainte cu o ora de a te aseza la masa festiva, consuma o gustare saraca in calorii. O supa de legume este excelenta din acest punct de vedere intrucat nu iti va fi foame atunci cand vei avea in fata sarmalele delicioase sau friptura de porc, ceea ce inseamna ca nu te vei arunca asupra lor ca si cum ai fi postit o saptamana inainte.
Imbraca-te pentru a impresiona- Lasa hainele lalai in care te simti confortabil pentru alta data. Alege in schimb skinny jeans ori o rochie care sa-ti scoata in evident trupul. Sunt sanse mici sa exagerezi cu mancatul daca porti haine stramte intrucat te vei simti inconfortabil mult mai repede. Daca reusesti ca la final sa nu simti nevoia de a largi gaura de la curea atunci esti intr-o forma de zile mari.
Ai grija la portii in cazul mancarurilor grase- Vrei sa fii gazda perfecta? Foloseste-ti talentele si impiedica pe toata lumea, inclusiv pe tine, de la a exagera cu mancatul prin oferirea de portii individuale mici cu cele mai grase preparate din meniu. In acest fel, niciunul dintre invitati nu risca sa-i vina rau sau sa acumuleze kilograme in plus pana la finalul petrecerii.
Nu-ti fie teama sa fii mofturoasa- Inainte de a te aseza la masa ar trebui sa ai in minte cateva preparate favorite pe care le vei degusta – insa nu-ti fie teama sa alegi altele in cazul in care gustul nu este cel asteptat. Adica nu mai lua a doua inghititura si astfel sa irosesti calorii pretioase pe ceva ce nu-ti place. Incearca ceva diferit, nu-i asa ca mai bine iti umpli burta cu ceva care iti place decat cu un preparat care nu este pe gustul tau?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Fa un piure de cartofi fals- Iar daca nu iti place piureul de cartofi poti consuma o garnitura de conopida alaturi de friptura. In acest fel nu vei manca doar carne grasa, ci si legume.
Alege ori alcool, ori zahar- Cocktail-urile si deserturile mustesc de zahar si calorii asa ca alege doar unul dintre ele si ai grija sa-l servesti cu masura. Margineste-te la o felie mica de cozonac sau la jumatate de pahar de lichior de oua.
Prepara un cocktail de numai 45 de calorii- Daca vrei sa gusti atat din lichior cat si din desert, pentru a te simti bine de Sarbatori, cel putin fa o alegere inteligenta. Pentru doar 45 de calorii poti avea un “Fruity Tooty Spritzer”. Iata cum se prepara: combina 1 ceasca de apa minerala carbogazoasa, 56 ml de vodca, 1 lingura de suc de grapefruit si 6 bucatele de zmeura si cateva frunze de menta.
Alege farfuriile pline de culoare- Lasa farfuriile albe, din portelan in dulap. Ai tendinta de a manca mai mult cand alimentele colorate sunt servite in farfurii albe sau crem. Potrivit oamenilor de stiinta cu cat este contrastul mai mic intre farfurie si mancare cu atat sunt sanse mai mici sa te supraalimentezi.
Mananca ultimul- Mergi in vizita la cineva care organizeaza bufet suedez? Lasa-i pe ceilalti sa-si umple mai intai farfuriile. Odata ce dulciurile vor disparea nu vei mai fi tentat de ele. Oricat de greu ti se va parea, impotriveste-te tentatiei de a iti umple primul farfuria.
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro
Alege alimentele are iti furnizeaza repere vizuale- Daca ai tendinta de a infuleca mancarea fara sa iti dai seama cat ai consumat opteaza pentru alimentele care iti arata cat ai ingurgitat, precum fisticul in coaja. Cojile goale iti vor furniza repere vizuale legate de cat ai consumat si asa vei putea sa mananci mai putin. Si maslinele cu samburi sau copanele de pui sunt alegeri inspirate din acest punct de vedere.
Stabileste un punct terminus pe care sa nu-l depasesti- Daca simti ca esti satul, insa mai sunt alimente care iti fac cu ochiul ar trebui sa utilizezi un truc care sa te impiedice sa iti mai pui in farfurie. Spre exemplu, ai putea sa-ti pui putina apa in farfurie astfel incat sa nu fi tentant sa o utilizezi din nou.
Fa curatenie la „locul de munca”- O ora pe care sa o petreci curatand masa si spaland farfuriile este echivalenta cu un consum de 100 de calorii. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca gazda iti va fi vesnic recunoscatoare.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro