Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!

Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!
Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!

Daca nu planuiesti sa faci o masa mare de Craciun, iti recomandam o reteta de sarmale slabe, care nu ingrasa.

 

Ingrediente pentru 10 sarmale slabe cu carne si quinoa
- 200 gr – pulpe de pui
- 30 gr – quinoa cruda germinata si fermentata
- 40 gr – ceapa alba
- 2 lingurite de seminte de in (preferabil auriu)
- 100 ml – suc de rosii de casa
- cimbru, sare, piper alb (sau de care va place)
Crapam semintele de in (le puneti pe
un tocator, le acoperiti cu un prosop de bucatarie si treceti cu facaletul peste seminte apasind tare). Cand le crapam folosim cat mai mult din proprietatile semintelor de in. Daca le folositi intregi (nesparte), exista riscul sa tranziteze tractul intestinal fara a asimila “minunatiile” cu care se lauda si le eliminam asa cum le introducem in organism. Dupa ce le-am spart le-am amestecat cu 4 lingurite de apa calda si le-am alsat 15 minute.
Calim ceapa si amestecam cu restul ingredientelor. Eu am procedat un pic altfel. Am fiert foarte putin quinoa si am amestecat-o cu restul ingredientelor dupa care am dat forma de sarmale infasurind in foaia de varza. Se poate proceda in ambele variante, fiecare alege ce varianta simte ca I se potriveste mai bine.
Este foarte important ca cereala /quinoa sa fie germinata si fermentata.
Eu am in permanenta quinoa germinata, fermentata si uscata in borcane si nu este o problema sa incerc o reteta in orice moment. Daca este germinata si ferementata, gustul este altul si asimilarea mineralelor este mai usoara si intr-un procent mai ridicat decat in varianta cruda si negerminata. Daca fierbeti quinoa fara sa o spalati bine si fara sa o germinati aceasta va avea un gusti usor amar.
Quinoa este o pseudocereala care se digera usor daca este combinata cu legume sau leguminoase.
Are o digestie medie daca este combinata la aceeasi masa cu o carne slaba si insotita de salata de cruditati sau de un produs probiotic (cum este varza murata in cazul nostru). Avand in vedere ca s-a folosit o cantitate mica de quinoa raportata la cantitatea totala de ingrediente si a fost germinata si fermentata inainte, combinatia va trece drept una medie cu conditia sa fie singurul preparat de la masa (de pranz).
Sursa: Corneliamarin.ro

Ingrediente pentru 10 sarmale slabe cu carne si quinoa

- 200 gr – pulpe de pui
- 30 gr – quinoa cruda germinata si fermentata
- 40 gr – ceapa alba
- 2 lingurite de seminte de in (preferabil auriu)
- 100 ml – suc de rosii de casa
- cimbru, sare, piper alb (sau de care va place)

Crapam semintele de in (le puneti pe un tocator, le acoperiti cu un prosop de bucatarie si treceti cu facaletul peste

seminte apasind tare). Cand le crapam folosim cat mai mult din proprietatile semintelor de in. Daca le folositi intregi (nesparte), exista riscul sa tranziteze tractul intestinal fara a asimila “minunatiile” cu care se lauda si le eliminam asa cum le introducem in organism. Dupa ce le-am spart le-am amestecat cu 4 lingurite de apa calda si le-am alsat 15 minute.

Calim ceapa si amestecam cu restul ingredientelor. Eu am procedat un pic altfel.
Am fiert foarte putin quinoa si am amestecat-o cu restul ingredientelor dupa care am dat forma de sarmale infasurind in foaia de varza. Se poate proceda in ambele variante, fiecare alege ce varianta simte ca I se potriveste mai bine.

Este foarte important ca cereala /quinoa sa fie germinata si fermentata. Eu am in permanenta quinoa germinata, fermentata si uscata in borcane si nu este o problema sa incerc o reteta in orice moment. Daca este germinata si ferementata, gustul este altul si asimilarea mineralelor este mai usoara si intr-un procent mai ridicat decat in varianta cruda si negerminata. Daca fierbeti quinoa fara sa o spalati bine si fara sa o germinati aceasta va avea un gusti usor amar.

Quinoa este o pseudocereala care se digera usor daca este combinata cu legume sau leguminoase. Are o digestie medie daca este combinata la aceeasi masa cu o carne slaba si insotita de salata de cruditati sau de un produs probiotic (cum este varza murata in cazul nostru). Avand in vedere ca s-a folosit o cantitate mica de quinoa raportata la cantitatea totala de ingrediente si a fost germinata si fermentata inainte, combinatia va trece drept una medie cu conditia sa fie singurul preparat de la masa (de pranz).

Sursa: Corneliamarin.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies