Alimentele care fermenteaza in stomac provoaca gaze intestinale. Consuma hrana cat mai variata si fa cat mai multa miscare!

Alimentele care fermenteaza in stomac provoaca gaze intestinale. Consuma hrana cat mai variata si fa cat mai multa miscare!
Alimentele care fermenteaza in stomac provoaca gaze intestinale. Consuma hrana cat mai variata si fa cat mai multa miscare!

Umflarea abdomenului din cauza acumularii de gaze intestinare, precum si tranzitul si eliminarea acestora constituie unele dintre cele mai deranjante probleme cotidiene ale omului modern.

 

Totusi, cum apar si se manifesta aceste fenomene fiziologice?
Acumularea excesiva de gaze intestinale, sau balonarea, cum mai este denumita, este o tulburare abdominala frecventa, asociata adesea cu obiceiuri alimentare nesanatoase si nu numai. Pornind de la aceste realitati, trebuie sa retinem ca toate alimentele trec printr-un proces de fermentatie bacteriana in stomac si intestine, insa numai o parte dintre alimente provoaca balonare. Este vorba in special despre cele care contin zaharuri, carbohidrati, bacterii naturale si fibre alimentare dure, care intarzie evacuarea bolului gastric in intestin.
Intre aceste alimente se evidentiaza fasolea si restul leguminoaselor precum mazarea, lintea, nautul si bobul, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza alba, bauturile carbogazoase, guma de mestecat, fructele dulci precum merele, perele si piersicile, salata verde, bomboanele, laptele si produsele lactate, ceapa si zaharurile artificiale din dulcurile fara zahar, zaharuri cum ar fi sorbitolul, mannitolul şi xylitolul, si nu in ultimul rand cerealele.
Balonarea intestinala mai poate fi provocata de consumul de alimente grase care poate intarzia golirea stomacului, mancatul in viteza, bautul din paie, stresul si anxietatea, diverse afectiuni sau blocaje gastro-intestinale,
sindromul vezicii urinare iritabile si intoleranta la lactoza. O alta mare cauza o reprezinta inghitirea de aer sau aerofagia, fenomen care apare atunci cand unii oameni mananca cu pofta sau in mare graba.
Sursa: www.descopera.ro

Totusi, cum apar si se manifesta aceste fenomene fiziologice?

Acumularea excesiva de gaze intestinale, sau balonarea, cum mai este denumita, este o tulburare abdominala frecventa, asociata adesea cu obiceiuri alimentare nesanatoase si nu numai.

Pornind de la aceste realitati, trebuie sa retinem ca toate alimentele trec printr-un proces de fermentatie bacteriana in stomac si intestine, insa numai o parte dintre alimente provoaca balonare. Este vorba in special despre cele care contin zaharuri, carbohidrati, bacterii naturale si fibre alimentare dure, care intarzie evacuarea bolului gastric in intestin.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Intre aceste alimente se evidentiaza fasolea si restul leguminoaselor precum mazarea, lintea, nautul si bobul, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza alba, bauturile carbogazoase, guma

de mestecat, fructele dulci precum merele, perele si piersicile, salata verde, bomboanele, laptele si produsele lactate, ceapa si zaharurile artificiale din dulcurile fara zahar, zaharuri cum ar fi sorbitolul, mannitolul şi xylitolul, si nu in ultimul rand cerealele.

Balonarea intestinala mai poate fi provocata de consumul de alimente grase care poate intarzia golirea stomacului, mancatul in viteza, bautul din paie, stresul si anxietatea, diverse afectiuni sau blocaje gastro-intestinale, sindromul vezicii urinare iritabile si intoleranta la lactoza.

O alta mare cauza o reprezinta inghitirea de aer sau aerofagia, fenomen care apare atunci cand unii oameni mananca cu pofta sau in mare graba.
Sursa: www.descopera.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce se întâmplă pentru persoanele care stau la bloc și cu facturile pentru acest sezon de iarnă?

Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public

„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare

Ce pensie colosală încasa Silviu Prigoană? Adevărul despre veniturile sale

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Yurdaer Okur, actorul care joacă rolul Serhan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”, transformare uluitoare de-a lungul celor douăzeci și cinci de ani de activitate! Iată cum arăta celebrul actor la început de carieră

"L-am blestemat!" Cine este Tina, tânăra care a sărbătorit moartea lui Prigoană


Cookies