Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!
Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Salatele nu mai sunt asa o placere iarna, cand simti nevoia de mancare calda si satioasa.

 

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!
Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.
Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale. In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.
Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper.
Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.
Ingrediente pentru salata calda:
1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1
lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari.
Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.
Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu.
Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.
Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!
Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!

Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.

Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale.

In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.

Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper. Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.

Ingrediente pentru salata calda:

1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1 lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari. Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.

Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu. Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.

Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!

Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies