Broccoli-ul este o leguma crucifera ce face parte din familia verzei.
Putem recunoaste broccoli-ul dupa tulpina sa groasa si verde si dupa inflorescentele verzi-inchise de deasupra acesteia. Sucul de broccoli se serveste amestecat cu alte sucuri, precum sucul de morcov sau mar, pentru a-i imbunatati gustul. Broccoli-ul crud trebuie sa fie stors pentru a se obtine maximul de beneficii nutritionale si pentru ca toate enzimele sa ramana intacte.
Consumul de suc de broccoli permite un aport vast de substante nutritive pre-digerate, permitand astfel sistemului digestiv sa functioneze mai bine.
Stoarcerea ofera, de asemenea, posibilitatea de a consuma echivalentul mai multor legume crude decat ati putea consuma la o masa normala. Este mai facil sa puneti o bucata de broccoli, impreuna cu morcovi si cu un mar intr-un pahar mare de suc decat sa mancati aceeasi bucata in stare cruda.
Broccoli-ul contine o substanta numita sulforafina, care are potentialul de a ajuta corpul sa previna instalarea ulcerului.
Sucul de broccoli poate calma efectele gastritei si ale indigestiei.
Daca il comparam gram cu gram cu laptele, broccoli-ul are mai mult Calciu, conform celor de la Iowa State University. Calciul din sucul de broccoli poate ajuta la corectarea problemelor ce tin de densitatea oaselor care apar la multe persoane pe masura ce imbatranesc. Sucul de broccoli este si o alternativa benefica pentru laptele de vaca pentru cei cu intoleranta la lactoza.
Sucul de broccoli contine un compus anti-estrogenic numit glucosinolat. Acest compus ajuta corpul sa scape de estrogenul in exces, fapt care poate micsora riscul de cancer la san.
Sucul de broccoli va poate proteja simtul vederii. Broccoli-ul contine antioxidanti in cantitati mari (fapt care faciliteaza claritatea vederii) si luteina, care ne protejeaza impotriva degenerarii maculare, asociata cu imbatranirea.
Pentru un efect benefic asupra ochilor mai pronuntat, combinati sucul de broccoli cu sucul de morcovi.
Broccoli-ul este bogat in vitamina C, o vitamina solubila in apa care are rol in crestere si dezvoltare prin formarea colagenului si repararea tesuturilor afectate. Broccoli-ul contine o cantitate semnificativa de vitamina A, esentiala pentru reglarea activitatii sistemului imunitar, imbunatatirea vederii, cresterea oaselor si pentru mentinerea sanatatii peretilor celulari ai sistemului urinar, respirator si digestiv intr-o stare buna.
Sursa: E-dimineata.ro
Putem recunoaste broccoli-ul dupa tulpina sa groasa si verde si dupa inflorescentele verzi-inchise de deasupra acesteia. Sucul de broccoli se serveste amestecat cu alte sucuri, precum sucul de morcov sau mar, pentru a-i imbunatati gustul. Broccoli-ul crud trebuie sa fie stors pentru a se obtine maximul de beneficii nutritionale si pentru ca toate enzimele sa ramana intacte.
Consumul de suc de broccoli permite un aport vast de substante nutritive pre-digerate, permitand astfel sistemului digestiv sa functioneze mai bine.
Stoarcerea ofera, de asemenea, posibilitatea de a consuma echivalentul mai multor legume crude decat ati putea consuma la o masa normala. Este mai facil sa puneti o bucata de broccoli, impreuna cu morcovi si cu un mar intr-un pahar mare de suc decat sa mancati aceeasi bucata in stare cruda.
Broccoli-ul contine o substanta numita sulforafina, care are potentialul de a ajuta corpul sa previna instalarea ulcerului. Sucul de broccoli poate calma efectele gastritei si ale indigestiei.
Daca il comparam gram cu gram cu laptele, broccoli-ul are mai mult Calciu, conform celor de la Iowa State University. Calciul din sucul de broccoli poate ajuta la corectarea problemelor ce tin de densitatea oaselor care apar la multe persoane pe masura ce imbatranesc. Sucul de broccoli este si o alternativa benefica pentru laptele de vaca pentru cei cu intoleranta la lactoza.
Sucul de broccoli contine un compus anti-estrogenic numit glucosinolat.
Acest compus ajuta corpul sa scape de estrogenul in exces, fapt care poate micsora riscul de cancer la san.
Sucul de broccoli va poate proteja simtul vederii. Broccoli-ul contine antioxidanti in cantitati mari (fapt care faciliteaza claritatea vederii) si luteina, care ne protejeaza impotriva degenerarii maculare, asociata cu imbatranirea. Pentru un efect benefic asupra ochilor mai pronuntat, combinati sucul de broccoli cu sucul de morcovi.
Broccoli-ul este bogat in vitamina C, o vitamina solubila in apa care are rol in crestere si dezvoltare prin formarea colagenului si repararea tesuturilor afectate. Broccoli-ul contine o cantitate semnificativa de vitamina A, esentiala pentru reglarea activitatii sistemului imunitar, imbunatatirea vederii, cresterea oaselor si pentru mentinerea sanatatii peretilor celulari ai sistemului urinar, respirator si digestiv intr-o stare buna.
Sursa:
E-dimineata.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro