Iata ce efect benefic pot avea gandurile cu tenta sexuala. Sigur nu stiai asta

Iata ce efect benefic pot avea gandurile cu tenta sexuala. Sigur nu stiai asta
Iata ce efect benefic pot avea gandurile cu tenta sexuala. Sigur nu stiai asta

Asocierea unor idei ce trebuie retinute cu anumite imagini mentale cu teme sexuale ne poate mentine mintea in forma si ne poate ajuta sa ne imbunatatim memoria, sustine Ed Cooke, un psiholog britanic inzestrat cu o memorie prodigioasa, care i-a adus titlul de Grand Master of Memory, detinut de numai 149 de persoane din intreaga lume.

Gandurile desfranate, violente, sunt mai memorabile si pot fi conectate cu alte informatii pentru a ne ajuta sa ni le reamintim pe acestea din urma, spune psihologul.

Gandurile cu subiect sexual evoca emotii si asigura pastrarea interesului, atrag si retin atentia in masura mai mare decat gandurile mai anoste.

Nuditatea, tabu-urile, persoanele extrem de atragatoare, lucruri care ne intriga – toate acestea capteaza atentia, iar amintirile care contin asemenea elemente sunt mai durabile.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Elevii folosesc uneori poezioare cu versuri obscene pentru a fixa anumite informatii, atunci cand invata pentru examene, dar metoda a fost utilizata de multa vreme – inca de pe timpul vechilor greci si romani.

Un poet numit Simonides, care a trait in anii 556-468 î.e.n., a fost primul care a afirmat ca transformarea informatiei intr-o suita de imagini memorabile ajuta la retinerea ei.

Tehnica era folosita atat pentru a memora poeme, cat si discursuri in cadrul unor dezbateri politice sau juridice.

De exemplu, spune Ed Cooke, „ Rhetorica ad Herennium”, un text de un autor necunoscut, dar care a fost multa vreme atribuit lui Cicero, contine exemplul unui avocat care, pentru a tine minte sa mentioneze declaratiile unui martor, si-a imaginat ca poarta testiculele unui berbec prinse de un deget de la mana.

Asocierea se bazeaza pe faptul ca „testimonium” – cuvantul latin ce desemneaza marturia, declaratia unui martor – se aseamana cu „testis” – cuvantul latin pentru testicul. O asemenea imagine, socanta in felul ei, era mult mai usor de retinut decat cuvantul „martor”.

Dar nu numai gandurile cu tenta sexuala ii ajuta pe oameni sa isi aminteasca mai usor detalii, spune Ed Cooke; culoarea si miscarea, violenta, umorul, absurditatea si lucrurile de care suntem personal interesati – toate pot fi folosite pentru a ajuta memoria.


Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Cine este și câți ani are Seray Özkan, care joacă rolul Çagla Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Iată cum arăta carismatica actriță înainte de începerea filmărilor

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies