Faceti o surpriza celor dragi si pregatiti acest desert. Va garantam ca va fi minunat!
Ce ne trebuie:
1l de lapte dulce
8 galbenusuri
200g de zahar
1 baton de vanilie
Fructe de padure
Cum am pregatit:
Pregatesc bezelele din 4 albusuri, 225g de zahar si o lingurita de esenta de vanilie (optional).
Intr-un vas bat albusurile pana cand se formeaza niste varfuri atunci cand ridic telul. Dupa ce obtin o spuma mai ferma, adaug jumatate din cantitatea de zahar si de vanilie si bat totul, obtinand o compozitie foarte groasa si lucioasa. Adaug restul de zahar si bat din nou. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu un pos sau cu lingurita, formez bezelele. Le las la cuptor ora, initial cuptorul e incalzit la 140 grade Celsius si dupa, jumatate de ora, reduc la 120 de grade, sa nu se arda.
Scot bezelele si le las la racit.
Topesc 100g de zahar in doua linguri de apa, pe foc, ca sa prepar caramelul. Cand a capatat o culoare bruna, il torn in forme (de ceramica, de sticla termorezistenta, de silicon).
Incalzesc laptele (fara a-l fierbe), tai batonul de vanilie si pun 1-2 seminte si tija in laptele cald. Searat, amestec galbenusurile cu 100g de zahar, cu telul pana ce se zaharul se topeste, incorporez laptele caldut cu vanilie in amestecul de galbenusuri si zahar.
Amestec bine si torn compozitia in forme peste caramel.
Pun formele la cuptor, in bain- marie (intr-o oala sau tava cu apa). Las crema de zahar ars 35 de minute la cuptor la 160 de grade. Las la racit.
Sursa: reteteleluinicolai.ro
Ce ne trebuie:
1l de lapte dulce
8 galbenusuri
200g de zahar
1 baton de vanilie
Fructe de padure
Cum am pregatit:
Pregatesc bezelele din 4 albusuri, 225g de zahar si o
lingurita de esenta de vanilie (optional). Intr-un vas bat albusurile pana cand se formeaza niste varfuri atunci cand ridic telul. Dupa ce obtin o spuma mai ferma, adaug jumatate din cantitatea de zahar si de vanilie si bat totul, obtinand o compozitie foarte groasa si lucioasa. Adaug restul de zahar si bat din nou. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu un pos sau cu lingurita, formez bezelele. Le las la cuptor ora, initial cuptorul e incalzit la 140 grade Celsius si dupa, jumatate de ora, reduc la 120 de grade, sa nu se arda.
Scot bezelele si le las la racit.
Topesc 100g de zahar in doua linguri de apa, pe foc, ca sa prepar caramelul. Cand a capatat o culoare bruna, il torn in forme (de ceramica, de sticla termorezistenta, de silicon).
Incalzesc laptele (fara a-l fierbe), tai batonul de vanilie si pun 1-2 seminte si tija in laptele cald. Searat, amestec galbenusurile cu 100g de zahar, cu telul pana ce se zaharul se topeste, incorporez laptele caldut cu vanilie in amestecul de galbenusuri si zahar.
Amestec bine si torn compozitia in forme peste caramel.
Pun formele la cuptor, in bain- marie (intr-o oala sau tava cu apa). Las crema de zahar ars 35 de minute la cuptor la 160 de grade. Las la racit.
Sursa:
reteteleluinicolai.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro