Iata cateva modalitati de a-ti echilibra hormonii si de a-ti alina sindromul premenstrual

Iata cateva modalitati de a-ti echilibra hormonii si de a-ti alina sindromul premenstrual
Iata cateva modalitati de a-ti echilibra hormonii si de a-ti alina sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual (SPM) poate fi extrem de iritant si inconfortabil.

De la a te rasti la cineva pentru o chestie nesemnificativa, pana la a plange fara nici un motiv sau sentimentul ca nu incapi in pantaloni – nemaimentionand durerile de cap, acneea sau alte simptome inconfortabine, sindromul premenstrual nu este deloc placut.

Se estimeaza ca una din doua femei sufera de sindrom premenstrual– un rezultat al dezechilibrului hormonal. Dar stii ca ai puterea de a modifica acest dezechilibru?

Incearca acupunctura- Acele ace subtiri cat firul de par (care de obicei nu dor deloc), iti patrund corp pentru a ajuta la imbunatatirea circulatiei si

fluxului sanguin, pentru a induce o stare de calm si profunda relaxare si pentru a-ti reechilibra corpul si hormonii acestuia. Cercetarile clinice au aratat ca acupunctura este una dintre cele mai bune modalitati de a trata sindromul premenstrual. Un studiu publicat in Arhivele de Ginecologie si Obstetrica/Archives of Gynecology and Obstetrics a aratat ca 78% dintre femeile care au efectuat tratamente cu acupunctura au experimentat mai putine simptome SPM la 24 de ore dupa primirea tratamentului.
Pentru a gasi un acupuncturist calificat, cauta unul care este certificat in acupunctura.

Mananca legume cu frunze verzi- Ar trebui sa incerci sa mananci legume crucifere cu frunze verzi precum broccoli, kale, spanac, bok choy si varza de Bruxelles in fiecare zi. Ia-ti cateva portii (de marimea palmei tale) din aceste alimente bogate in vitamina B, pentru a echilibra nivelele de estrogen si progesteron din corpul tau cu scopul de a usura simptomele SPM.

Cheia este de a manca aceste legume cat mai crude astfel acestea pastrandu-si intacte elementele nutriti de care avem nevoie.

Sari peste soia- Evita produsele bazate pe soia – laptele de soia, branza de soia, iaurtul de soia, batoanele proteice cu proteine din soia si orice alt aliment procesat si ambalat ce contine soia sau faina de soia. Concluzia finala este aceasta: aceste produse ar trebui evitate, deoarece ele sunt supra-procesate si provin din surse modificate genetic, care doar vor exacerba dezechilibrele hormonale pe care s-ar putea sa le ai deja.


Daca ai ocazional nevoie de soia, asigura-te ca este organica, nemodificata genetic si preferabil sub forma fermentata (precum tempeh sau miso). Asigura-te ca limitezi aportul alimentar de soia la nu mai mult de 85-115 grame/saptamana. In ultimul rand, daca ai o afectiune cunoscuta a tiroidei, ar trebui sa eviti toate produsele de soia (inclusiv cele organice, nemodificate genetic), deoarece soia este un cunoscut perturbator al tiroidei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Consuma mai multe grasimi esentiale omega 3- Alimentele

bogate in omega 3, precum  semintele de in, semintele de canepa, cele de chia ori seminte de dovleac si chiar nucile, te vor ajuta intr-adevar sa iti echilibrezi nivelele hormonilor din corpul tau. Recomandare ar fi ca femeile sa consume 2 linguri de seminte de in (rasnite inainte) sau din restul produselor cu aport de omega 3.

Practica meditatia si rugaciunea- A fi mai prezenta te poate ajuta la eradicarea sindromului premenstrual! Rugaciunea si meditatia sunt „nutritie pentru minte”, ingrediente cheie pentru sanatatea optima.

Este timpul sa o lasi mai moale si sa iti observi cu blandete corpul, mintea si sufletul. Studiile arata ca femeile care mediteaza regulat au mai putine simptome ale dezechilibrului hormonal. Fa un bine corpului tau si acorda-ti 5-10 minute pe zi (sau fii suprazeloasa si mergi pana la 20 de minute!) pentru a te aseza jos, a respira, a te calma si a intra in contact cu sinele launtric.

Produsele de origine animal- Incearca sa elimini cat poti de mult produsele de origine animala din alimentatia ta. Toate animalele crescute pentru consum, fie ca sunt vaci, gaini, porci, etc. sau produsele de la aceste animale (lapte, branza, unt, oua) contin cantitati mari de hormoni si medicamente periculoase. Pe de o parte este vorba de hormonii animalelor respective, care sunt prezenti in mod natural in corpurile acestora. Pe de alta parte este vorba de hormonii sintetici cu care sunt crescute aceste animale pentru a creste mai mari, mai repede sau pentru a da o cantitate mai mare de productie (lapte, oua).
Apoi este cauzul alimentelor cu care sunt hranite aceste animale si anume cereale modificate genetic precum soia sau porumb. De multe ori ele primesc si amestecuri ce cuprind pana si praf de oase de la alte animale din aceiasi specie. O serie intreaga de antibiotice si alte medicamente periculoase este folosita pentru a mentine aceste animale intr-o stare decenta de sanatate.
Tot acest sistem de crestere, plin de violenta si de privare (aceste animale sunt incarcerate, batute, violate, ucise cu sange rece, li se fura puii de la san iar laptele ce era menit pentru acesti pui este colectat pentru consumul uman, sunt imbuibate cu tot felul de substante chimice, traiesc in spatii mici in conditii mizerabile si mult altele) fac din ele adevarate bombe hormonale care odata ajunse in corpurile noastre au un efect devastator.

Pe langa aceste sugestii, mai este important de subliniat sa mananci alimente care sunt pe cat posibil de aproape de starea lor naturala. Dieta ta ar trebui sa aiba foarte putine alimente procesate si ambalate sau chiar deloc, iar consumul de zahar chiar si din alimentele naturale ar trebui sa fie minim.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Un alt lucru la care ar trebui sa ai grija este legat de folosirea produselor de infrumusetare si de ingrijire corporala. Acestea sunt produse folosite de femei zilnic si in cantitati foarte mari. Ele contin substante chimice ce ajung in sange prin piele si au un efect puternic destabilizant pentru sistemul endocrin.

Cumpara alimente organice, deoarece alimentele non-organice ar putea contine pesticide, cunoscute ca perturbatori hormonii. In cele din urma, pentru a mentine intr-adevar o stare de sanatate optima si simptome minime ale sindromului premenstrual, ar trebui sa ai sapte pana la opt ore de somn odihnitor in fiecare noapte. Somnul este remediul suprem pentru orice afectiune.

Deci mananca bine, odihneste-te, fa tratament cu acupunctura, mediteaza/roaga-te si priveste cum sindromul premenstrual incepe sa dispara.
Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies