Fructul care  combate RETENTIA APEI in organism, previne INFECTIILE PULMONARE, CARIILE, MIGRENELE si CANCERUL

Fructul care  combate RETENTIA APEI in organism, previne INFECTIILE PULMONARE, CARIILE, MIGRENELE si CANCERUL
Fructul care  combate RETENTIA APEI in organism, previne INFECTIILE PULMONARE, CARIILE, MIGRENELE si CANCERUL

La dimensiunile pe care le are, poate fi considerat cu usurinta un urias al fructelor.

Prezent din abundenta in hypermarketuri in sezonul rece, proprietatile sale tamaduitoare sunt pe masura marimii sale.

Originar din tarile Asiei de Sud-Est si cultivat pentru prima data pe teritoriul actualei Malaezii, pomelo -ul a ajuns sa fie un adevarat simbol in cultura chineza, locuitorii acestei tari crezand cu convingere ca fructul ii apara de rele. Si pe buna dreptate.

Pomelo este bogat in vitamine, minerale, substante active si detoxifiante, avand din abundenta magneziu, sodiu, potasiu, litiu, calciu si vitaminele A, C, D, E, K, respectiv pe cele din complexul B, care reduc stresul

oxidativ si refac depozitele energetice.

Previne cancerul de colon- Datorita ingredientelor active care inhiba dezvoltarea celulelor bolnave, fructele de pomelo au capacitatea de a preveni cancerul de colon, arata studiile. De asemenea, pomelo contine o cantitate semnificativa de fibre, nutrienti care ajuta la detoxifierea organismului si la imbunatatirea digestiei, pastrand in acelasi timp sanatatea organelor interne.

Previne bolile cardiovasculare- Pulpa fructului este bogata in potasiu, un mineral care regleaza nivelul tensiunii arteriale, previne infundarea arterelor si curata sangele de depunerile grase.

Astfel, consumul de pomelo poate ajuta la prevenirea temutelor boli cardiovasculare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Combate retentia apei in organism- Tot datorita potasiului, responsabil pentru eliminarea apei din testuturi si pentru diminuarea absorbtiei de sodiu, consumul acestui fruct ajuta la combaterea retentiei de apa din organism.

Previne infecţiile pulmonare- Studiile arata ca persoanele care consuma frecvent pomelo au sanse mult mai mici de a suferi infectii pulmonare, fata de cele care nu-l consuma

deloc. Plin de vitamina C, pomelo intareste sistemul imunitar si te fereste de complicatiile unei raceli sau ale unei gripe.

Previne apariţia cariilor- Specialistii sustin  ca in acest fruct se gasesc ingrediente active care protejeaza smaltul dintilor si previn aparitia cariilor.

Reduce oboseala- In perioadele de efort fizic sustinut, pomelo-ul poate fi de folos in refacerea energiei. In plus, datorita vitaminelor din complexul B si a magneziului, contribuie la buna functionare a sistemului nervos.

Combate caderea parului- Continutului ridicat de vitamine si minerale din fruct ajuta la combaterea caderii parului si poate reda podoabei capilare stralucirea si aspectul sanatos.

Previne migrenele- Pomelo-ul hidrateaza optim tesuturile si previne inflamarea celulelor creierului, prevenind astfel migrenele.

Pastreaza pielea tanara si elastic- Pomelo are proprietati antiaging, atat datorita continutului ridicat de vitamina C, cat si datorita antioxidantilor puternici care se regasesc in miez si coaja.

Totodata, contine si spermidina, un compus care ajuta la refacerea celulelor pielii si incetineste imbatranirea.

Ajuta la slabit- Aceste fructe contin enzime care contribuie la digerarea rapida a alimentelor si la transformarea lor in energie, nu in depozite adipoase. Mai mult, potoleste rapid foamea, hidrateaza, revigoreaza si inhiba pofta de mancare.
Sursa: www.dcnews.ro






Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies